Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Topul perifericelor de gaming și cum te ajută fiecare

Topul perifericelor de gaming și cum te ajută fiecare

Topul perifericelor de gaming și cum te ajută fiecare
Topul perifericelor de gaming și cum te ajută fiecare

Fie că ești bărbat sau femeie, jocurile video au ajuns să îți acapareze viața într-un fel sau altul. Gândește-te puțin, jocurile video au ajuns deja o formă de divertisment. Mai mult decât atât, dar au ajuns să se organizeze și competiții internaționale în care jucătorii câștigă bani. Doar pentru că se joacă pe calculator. Să nu te gândești că ei nu au auzit adesea „stai prea mult la calculator” sau „mai lasă și tu calculatorul și ieși afară”. Însă, cumva au ajuns să concureze la competiții de e-sport și să câștige bani doar din jucatul pe calculator și doar au transformat un simplu hobby într-un mod de a câștiga bani. Unii dintre ei chiar de la vârste fragede.

Totuși, nici excesele nu sunt bune, așa că nu trebuie să transformi jucatul pe calculator în ceva care să îți răpească tot timpul. Încearcă să găsești un balans între viața de zi cu zi și jucatul pe calculator.

Această carieră de gamer profesionist este relativ nouă și este fascinant cum niște puștani care au avut în comun pasiunea de a se juca pe calculator au ajuns să își câștige banii de tineri. Cum au ajuns să fie atât de buni? Ei bine, au investit și foarte mult timp, dar au avut și un set de periferice care să-i ajute.

Acesta este și subiectul articolului, vom face un top al perifericelor de gaming care sunt mai speciale decât cele obișnite. Așa că, dacă ai făcut pauză de la sesiunea de gaming și ai dat de acest articol, poate te va ajuta să îți alegi viitoarele periferice.

Tastatura de gaming

Tastatura de gaming, comparativ cu cea normală este concepută special pentru jocuri. Pe lângă asta, ea este și mai durabilă, dar are și un răspuns mai rapid. În plus, o tastatură de gaming poate să mai fie recunoscută și după iluminatul tastelor. Așa că, pe piață o să găsești mai multe tastaturi, fiecare specializată pe câte ceva. Noi îți vom prezenta doar două dintre cele mai populare tipuri de tastaturi de gaming.

Iată câteva tipuri de tastaturi de gaming:

Tastatura mecanică este o alegere populară dacă vrei precizie și un timp de reacție foarte scurt. Pe lângă asta, tastatura mecanică se poate recunoaște după sunetul său inconfundabil și tastele care sunt foarte ridicate pentru a te ajuta la precizie în gameplay-uri.

Tastatura cu macro-uri este destinată gamerilor care preferă jocurile shooter sau cele care au foarte multe comenzi. Ce face această tastatură mai exact și ce sunt aceste macro-uri? Ei bine, ea are o serie de taste care pot fi programate, iar la apăsare să declanșeze anumite acțiuni în joc.

Gaming mouse

Un gaming mouse îți poate influența semnificativ modul în care te joci. La fel ca și tastatura de gaming, și gaming mouse-ul este important, pentru că îți oferă precizia de care ai nevoie, mai ales în jocurile shooter.

Așa că iată ce este important la un gaming mouse:

Înainte de a-ți alege un gaming mouse, ai nevoie de mulți DPI, care s-ar traduce simplu ca unitatea de măsură a sensibilității mouse-ului. Sau, cât de repede sau de încet ți se mișcă gaming mouse-ul în jocuri. Noi îți recomandăm să alegi un gaming mouse care are destul de mulți DPI. Cine știe când prietenii îți vor propune să începeți să vă jucați un joc shooter.

Pe lângă numărul mare de DPI cu care un gaming mouse ar trebui să vină la pachet, acesta ar mai trebui să aibă și butoane laterale. La fel ca și în cazul tastaturii, și mouse-ul poate să aibă butoane laterale.

Nu în ultimul rând, un mouse de gaming poate să fie wireless sau cu fir. Noi îți recomandăm să alegi un mouse care este potrivit pentru tine. Dacă ești genul uituc care știe că o să uite să-și încarce mouse-ul, o alegere mai bună ar fi unul cu fir. Însă, dezavantajul celui cu fir este că s-ar putea să te încurce pe birou și să îți fure din spațiu.

Căștile de gaming

Dacă ești un iubitor al jocurilor horror sau multiplayer, asta înseamnă că ai nevoie de claritate audio, dar și a vocii. Dacă vorbim despre un shooter co-op trebuie să comunici cu restul echipei, așa că ai nevoie de o casca de gaming care are un microfon bun.

Alături de microfon, mai ai nevoie să auzi fiecare pas sau mic sunet, pentru că fiecare secundă contează. Iar dacă poți să fii cu un pas înaintea inamicului, ar trebui să profiți de asta.

Pe lângă asta, majoritatea căștilor de gaming dispun de tehnologia surround 7.1 care îți permite să detectezi inclusiv direcția din care vine sunetul.

De confortul unei perechi de căști nici nu mai are rost să discutăm. Ele trebuie să aibă suportul care vine peste urechi din spumă.

Exit mobile version