Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Secţia de Radioterapie a SCJU Craiova: echipă complexă de medici, aparatură unică...

Secţia de Radioterapie a SCJU Craiova: echipă complexă de medici, aparatură unică în Oltenia

Secţia de radioterapie a SCJU Craiova dispune de o echipă complexă şi completă de medici pregătiţi în ţară şi în străinătate şi de cea mai bună aparatură din regiunea Oltenia

Secţia de Radioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova se remarcă prin calitatea actului medical şi tratamentele oferite pacienţilor, conforme cu standardele internaţionale.

Vorbim de tratamente individualizate pentru fiecare pacient în parte, efectuate de o echipă complexă şi completă de medici pregătiţi în ţară şi în străinătate, care dispun şi de cea mai bună aparatură din regiunea Oltenia. „Sunt medici capabili să abordeze pacientul din punct de vedere holistic, adică să evalueze atât parametrii biologici, cât şi cei psihologici, sociali şi spirituali în conexiune cu boala şi care reuşesc să atingă rezultatele cele mai bune pentru pacienţii trataţi“, susţine dr. Anda Crișan, medic primar radioterapie și oncologie, șefa Secţiei de Radioterapie din cadrul SCJU Craiova.

„Este important să cunoaştem problema medicală a pacientului, dar trebuie să descoperim şi încărcătura psihică şi emoţională pe care o poartă acesta şi să încercăm să-i fim alături în toate aspectele, pentru a-i putea dărui curajul şi forţa de a merge mai departe şi a finaliza tratamentul“, adaugă medicul Anda Crișan.

„Pacienții vor găsi la noi nu numai sprijin medical, ci şi un prieten în bătălia pe care o poartă“

Radioterapia este o componentă a tratamentului complex al cancerului, unica metodă care asigură tratamentul locoregional şi distrugerea tumorii, crescând astfel substanţial şansele de supravieţuire, precum şi durata de supravieţuire a pacientului oncologic.

„Pacienţii trebuie să ştie că suntem o echipă solidă şi cu experienţă şi că la noi vor găsi, nu numai sprijin medical, ci şi un prieten în bătălia pe care o poartă. Avem şapte medici radioterapeuţi, majoritatea cu o experienţă de peste 10 ani, un medic radiolog, patru fizicieni, un expert în fizica medicală, un inginer sistem şi 12 tehnicieni de aparat, iar această experienţă amplă îşi pune cu certitudine amprenta asupra calităţii actului medical. De asemenea, în cadrul echipei multidisciplinare dispunem de o colaborare de excepţie cu medici din specialităţi conexe, respectiv oncologie, chirurgie, medicină internă, gastroenterologie, chirurgie toracică, ginecologie, ORL, BMF, urologie, neurologie, neurochirurgie, ortopedie sau dermatologie“, afirmă dr. Anda Crișan.

Secţia de Radioterapie a SCJU Craiova, dotări de ultimă generaţie. Aparatul de brahiterapie este singurul din Oltenia

Secţia de Radioterapie a SCJU Craiova dispune nu doar de medici profesionişti, ci şi de aparatură modernă. Cele două acceleratoare liniare de ultimă generaţie, computerul tomograf (simulator radioterapie), plus instalaţia de brahiterapie HDR, singura din regiunea Oltenia, aşază Secţia de Radioterapie alături de institutele oncologice din ţară.

„Acceleratorul liniar Clinac este singurul din Oltenia care funcţionează în regim dual, adică în regim de electroni şi fotoni cu două energii. Acesta permite efectuarea unei tehnici de iradiere conformaţională 3D, fiind dotat cu un sistem care permite mularea după geometria tumorală, fiind astfel protejate ţesuturile adiacente sănătoase, cu minimalizarea toxicităţilor acute şi tardive postiradiere. Ca atare, se poate utiliza în tratamentul oricărei localizări tumorale, indiferent de profunzimea localizării, precum şi în cazul pacienţilor supraponderali, în care discutăm de profunzimi mari în care trebuie atinsă doza maximă. Fiind vorba de o specialitate de înaltă performanţă şi un tratament cu radiaţii ionizante, precizia tratamentului este elementul cheie“, explică dr. Anda Crișan.

La radioterapia SCJU Craiova nu există liste de aşteptare, tratamentul putând fi iniţiat în maxim o săptămână din momentul consultaţiei. În ziua prezentării la consultaţie se efectuează scanarea CT absolut obligatorie pentru precizia tratamentului radioterapeutic şi efectuarea unei iradieri ghidate şi a unui tratament ţintit conform standardelor de calitate. De asemenea, pacienţii vor beneficia şi de condiţii moderne de cazare, secţia urmând să fie dotată cu 35 de paturi, printr-o investiţie a Consiliului Judeţean Dolj.

Exit mobile version