Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Gala Sportului Doljean şi-a desemnat câştigătorii pe anul 2022

Gala Sportului Doljean şi-a desemnat câştigătorii pe anul 2022

Gala Sportului Doljean şi-a desemnat câştigătorii pe anul 2022
Gala Sportului Doljean şi-a desemnat câştigătorii pe anul 2022

Sportivii doljeni care au obținut rezultate remarcabile la competițiile naționale și internaționale pe parcursul anului 2022 și antrenorii acestora au fost premiați vineri, în cadrul unei gale organizate de Direcția Județeană de Sport, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Dolj și cu Primăria Municipiului Craiova.

Titlul de sportivul anului 2022 a fost primit de către Alexandra Anghel, luptătoarea pregătită de Aurel Cimpoeru de la clubul CSU Craiova care a impresionat la toate competițiile la care a participat. Pe parcursul anului, Alexandra a luat locul III la Campionatul Mondial de seniori (categoria 72 kg), locul V la Campionatul European de seniori (categoria 75 kg), precum și locul I la Cupa României de seniori (categoria 72 kg) și locul II la Turneul Internațional de seniori (categoria 72 kg).

Distincţia de antrenorul anului i-a fost atribuită chiar antrenorului Alexandrei, Aurel Cimpoeru, cel care a avut un an excelent cu toți sportivii săi.

Prezent la eveniment, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a reiterat angajamentul instituției de a sprijini financiar și investițional domeniul sportului, cu accent în mod deosebit asupra segmentului reprezentat de activitățile sportive de masă.

„Suntem susținători de tradiție ai acestui eveniment destinat premierii celor mai buni sportivi și celor mai buni antrenori, oameni care fac performanță, oamenii care ne fac mândri că suntem doljeni, că suntem craioveni, că suntem români. Echipele noastre, structurile sportive din Dolj ne-au obișnuit, an de an, cu medalii, ne-au obișnuit să pregătească mereu noi juniori pentru a obține, mai târziu, performanțe și la categoriile de seniori.

Cei pe care îi premiem astăzi sunt un exemplu. Cred, totodată, că provocarea cea mai mare pentru părinți și dascăli este să se preocupe ca orele pe care un copil sau un tânăr le petrece făcând sport să fie mai numeroase decât cele petrecute în fața tabletei sau a calculatorului. Aceasta este provocarea deceniului nostru“, a declarat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Investițiilor pe care Consiliul Județean Dolj le are deja în implementare, în domeniul sportului, li se adaugă proiecte recent lansate, dar și inițiative proaspete, concepute să încurajeze la o scară cât mai largă practicarea activităților sportive, a mai subliniat președintele instituției, Cosmin Vasile.

„Reabilităm clădirea Ambulatoriului pentru sportivi, cu fonduri europene, contractul de lucrări fiind în curs de derulare. Sperăm să găsim și o linie de finanțare prin care să procurăm echipamente moderne, necesare medicilor de la această structură, ale cărei servicii acoperă 7 județe.

Am aprobat chiar ieri depunerea unui proiect prin intermediul căruia se urmărește amenajarea, în județul nostru, a 175 de kilometri de traseu cicloturistic, de la intrarea dinspre Mehedinți și până la ieșirea către Olt, pe Valea Dunării, de-a lungul rutei EuroVelo 6 – un itinerar care cuprinde diguri, care traversează zone frumoase și care trece prin preajma unor importante arii protejate și rezervații naturale.

La începutul anului viitor, dorim să ne revedem pentru a vă putea prezenta proiectul complexului sportiv care va fi construit pe amplasamentul fostului Stadion «Tineretului», proiect aflat în curs de elaborare, pentru care am semnat contractul în vară. Acest concept ne aduce acreditarea pentru competiții internaționale, dar și singurul velodrom indoor din țară, la care se adaugă o pistă de atletism de nivel mondial și, desigur, o sală multifuncțională pentru mai tot ceea ce înseamnă sporturi de echipă sau individuale, cu o capacitate de 6.000 – 7.000 de spectatori“, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Consiliul Județean Dolj a aprobat, în ședința din noiembrie 2022, o hotărâre prin care a fost alocată suma de 50.000 de lei în vederea premierii sportivilor și antrenorilor care au obținut performanțe deosebite în acest an.

Exit mobile version