Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Noua grilă de impozitare din domeniul jocurilor de noroc a intrat în...

Noua grilă de impozitare din domeniul jocurilor de noroc a intrat în vigoare

Pasionații de jocuri de noroc sunt afectați de la începutul lunii august de noile prevederi ale Codului Fiscal, care au înăsprit impozitele aferente câștigurilor din acest domeniu. Astfel, sumele care le vor fi reținute la sursă au crescut în funcție de cuantumul câștigurilor.

Guvernul și-a propus să colecteze mai mulți bani din domeniul jocurilor de noroc, iar de schimbările legislative sunt afectați atât utilizatorii cât și operatorii și companiile care activează pe această piață. Mărirea taxelor este aplicată atât în cazul celor care joacă online cât și în agenții sau cazinouri terestre.

Cei mai mulți români joacă de distracție, sume mici, dar și în cazul lor impozitul a crescut de la 1 august. Astfel, față de 1% cât era cuantumul impozitului pentru câștiguri de până la 10.000 de lei a ajuns la 3%. La un câștig de 3.000 de lei, jucătorul va rămâne doar cu 2.910 de lei, deoarece 90 de lei vor fi direcționați către bugetul statului.

Grila de impozitare

Apoi, pentru premiile ce variază între 10.000 și 66.760 de lei, impozitul este și mai mare. Suma ce va fi plătită este de 300 de lei la care se adaugă încă 20% pentru tot ce trece de 10.000 de lei. Iar pentru câștigurile foarte mari, de peste 66.750 de lei, există un nou prag de impozitare. Astfel, se va opri 11.650 de lei la care se adaugă încă 40% peste tot ce depășește suma de 66.750 de lei.

Aceste schimbări au stârnit deja discuții aprinse pentru cei care se distrează la jocuri de noroc. Jucătorii nu au fost de acord cu mărirea taxelor și mulți au scris pe forumurile de specialitate că se vor folosi de portițele legale pentru a retrage sumele câștigate în tranșe mai mici, în așa fel încât să nu plătească impozitele mărite de autorități.

Înaintea acestor modificări, veniturile de până la 66.750 de lei erau impozitate cu 1%. Apoi, cele între 66.751 și 445.000 de lei erau taxate cu 667.5 lei plus 16% peste tot ce trece de 66.750 de lei, iar în cazul premiilor de peste 445.000 de lei impozitul era de 61.187,5 plus 25% pentru tot ce depășea 445.000 de lei.

Jocurile de noroc, un domeniu în creștere

Domeniul jocurilor de noroc este unul dintre cele în care se simte un progres constant de câțiva ani. Din 2016 încoace, de când s-a schimbat legislația în domeniu, piața a fost reglementată și încasările au crescut considerabil la buget, iar gradul de colectare este de peste 99%.

Cazinouri online

Constant apar operatori de jocuri de noroc noi licențiați de ONJN, iar în acest moment sunt disponibile peste 25 de cazinouri online. Având în vedere oferta complexă, pe piață și-au făcut apariția și site-uri de recenzii precum cazinopenet.ro care își propune să le ofere indicații prețioase utilizatorilor din dorința de a-i ajuta să se distreze responsabil pe platforme sigure și să facă alegeri care li se potrivesc. De pe această platformă, utilizatorii mai pot afla și cum să își deschidă cont, facilitățile de care pot beneficia și multe alte informații interesante.

În orice caz, de la schimbarea legislației în vigoare, domeniul a devenit mult mai sigur pentru jucători. Toate datele lor sunt stocate pe servere criptate, iar rezultatele sunt strict stabilite de hazard. Autoritățile fac controale constante în așa fel încât să se asigure că șansele utilizatorilor sunt stabilite prin RNG și nu sunt influențate de factori externi, iar operatorii nu riscă pierderea licențelor. Mai mult, se investesc sume importante în promovarea unui joc responsabil în așa fel încât nedoritele excese să fie evitate și scopul să fie strict distracția.

Exit mobile version