Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Espen Uhlen Jorstad împarte premiul de 10 milioane de dolari de la...

Espen Uhlen Jorstad împarte premiul de 10 milioane de dolari de la WSOP 2022 cu prietenii săi

Espen Uhlen Jorstad împarte premiul cu prietenii

Norvegianul Espen Uhlen Jorstad a anunțat că nu rămâne cu întreg premiul de 10 milioane de dolari pe care l-a câștigat după ce s-a impus în Main Event-ul de la World Series of Poker (2022), eveniment ce a avut loc în această vară în Las Vegas.

Espen Uhlen Jorstad a produs surpriza la WSOP 2022, iar organizatorii l-au răsplătit cu un cec în valoare de 10 milioane de dolari. Totuși, el a precizat că va împărți suma cu 14 dintre prietenii săi, cu care a făcut swap, o practică des întâlnită în poker. Aceasta prevede că o parte din câștiguri sunt împărțite. Spre exemplu, dacă doi jucători fac swap la un turneu și își promit că vor achita 10% din câștiguri, dacă unul dintre ei va obține premii de 50 de mii de dolari el va trebui să-i ofere celuilalt 5 mii de dolari.

Prietenii au câștigat între 100 și 750 de mii de dolari din câștigul de 10 milioane de dolari

Iar Espen Uhlen Jorstad a făcut nu mai puțin de 14 swap-uri la WSOP 2022, pentru care prietenii săi urmau să primească între 1 și 7.5% din sumele pe care le va obține. Astfel, aceștia au câștigat între 100 și 750 de mii de dolari din câștigul de 10 milioane de dolari. În aceste condiții, norvegianul a anunțat că a rămas cu 56% din premiul obținut la Main Eventul Texas Holdem poker WSOP 2022, în care a ieșit învingător.

Espen Uhlen Jorstad a produs surpriza la WSOP 2022

Mai exact, Jorstad a plecat acasă cu 5.6 milioane de dolari din cele 10 milioane. Partea bună pentru el este că are rezidența în Marea Britanie, țară care nu impozitează câștigurile din jocuri de noroc. Dacă ar fi avut rezidența în Norvegia, câștigul ar fi fost impozitat cu 28%. Acest lucru ar fi însemnat că ar fi rămas cu 7.2 milioane de dolari, din care ar fi trebuit să le acorde prietenilor încă 34%.

Câștigul a venit la fix pentru Espen Uhlen Jorstad

Jucătorul norvegian a dezvăluit într-un interviu că victoria de la WSOP 2022 a venit la fix, din moment ce în luna mai pierduse aproape toți banii pe care îi avea după prăbușirea ecosistemului de criptomonede Terra/Luna. „La momentul prăbușirii aveam peste 1 milion de dolari în ecosistem, ceea ce a fost o mare lovitură în bugetul meu. Am pierdut aproximativ 95% din ce aveam”, a spus Jorstad.

Exit mobile version