Acasă Bani & Afaceri Sopot a depus proiect pentru rețea de alimentare cu apă

Sopot a depus proiect pentru rețea de alimentare cu apă

Cătălin Trăistaru, primarul comunei Sopot

Primăria comunei Sopot își propune să valorifice la maximum posibilitățile oferite de noul program „Anghel Saligny” și a depus deja două proiecte importante pentru comunitate. Unul dintre ele presupune introducerea rețelei de alimentare cu apă și are o valoare de 3,4 milioane de euro. Cel de-al doilea proiect continuă investițiile demarate deja pentru modernizarea drumurilor din comună.

34 de kilometri de rețea și 700 de racorduri

Proiectul pentru introducerea rețelei de apă ar urma să fie implementat în patru dintre satele comunei: Sopot, Belot, Bașcov și Pietroaia. După ce alimentarea cu apă va fi introdusă aici, administrația locală își dorește să extindă rețeaua și în celelalte sate, care nu au putut fi incluse în proiectul inițial pentru că s-ar fi depășit costurile.

„Am fost limitați din cauza faptului ca numărul populației este scăzut (1.860 locuitori). Satele fiind dispersate, trebuia să ne încadrăm la standardul de cost pe capul de locuitor, astfel că pentru restul satelor vom face un proiect separat. Avem studiu de fezabilitate făcut și vom depune un proiect de extindere a rețelei”, precizează edilul Cătălin Trăistaru.
Investiția se ridică la 3,4 milioane de euro și include 34 de kilometri de rețea, 700 racorduri la populație, 3 gospodării de apă și 6 puțuri forate.

Asfaltarea drumurilor, alt proiect pe „Anghel Saligny”

Al doilea proiect depus de către administrație vizează continuarea unui proiect anterior, început pe FDI, prin care s-a asfaltat satul Sârsca. „Acum urmează să continuăm demersurile de asfaltare a străzilor și ulițelor laterale pentru restul comunei, cu fondurile care ar veni pe acest program”, spune primarul Trăistaru.
Proiectul prevede asfaltarea a 12 kilometri de drumuri, cu șanțuri betonate și 566 de podețe de acces la fiecare proprietate și are o valoare de 3 milioane euro.

Se toarnă covor asfaltic între Belot și Sopot

O veste bună pentru locuitorii comunei și nu numai este că de săptămâna viitoare se vor desfășura lucrări pe drumul județean 606C, pe tronsonul de la km 0 la km 8, între satele Belot și Sopot. „Se va așterne covor asfaltic peste asfaltul existent. Lucrările sunt executate de către Societatea Pentru Lucrări De Drumuri Si Poduri Dolj, din subordinea CJ Dolj, cu fonduri de la guvern. Este binevenită această veste, având în vedere că nu a mai fost nicio investiție aici de 50 de ani, de când a fost asfaltat drumul.

Lucrările sunt de impact, pentru că sunt multe localități din această zonă, Grecești, Cernătești, Secu, ai căror locuitori tranzitează zona”, a declarat primarul din Sopot.
Acesta a ținut să transmită și un mesaj către cetățeni în contextul pandemiei de Covid: „Lansez un îndemn la precauție și grijă pentru sănătate în această perioadă dificilă. Un fapt îmbucurător ete că cetățenii vin către medicii de familie să se vaccineze, au trecut de reticența inițială și tot mai mulți aleg să se imunizeze. Sperăm că vom trece cu bine peste această încercare”, spune Cătălin Trăistaru.

Exit mobile version