Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Anadolu Automobil, lider de piaţă în România pe segmentul de autobuze electrice

Anadolu Automobil, lider de piaţă în România pe segmentul de autobuze electrice

Autobuzele electrice

Anadolu Automobil Rom, cel mai mare importator independent de autobuze și autocare din România, aniversează în acest an 21 ani de la înființare.

Pană în prezent, peste 1.500 de autobuze furnizate de Anadolu se află în exploatare în întreaga ţară, atât în municipii reşedinţă de judeţ, cât şi în oraşe importante din România. Un exemplu în acest sens ar fi municipiul Brașov. Primăria de la poalele Tâmpei a semnat în iulie 2020 un contract pentru furnizarea a 32 de autobuze electrice SOR, cu lungimea de 12 m și o capacitate de 102 pasageri. Și municipiul Slatina va avea opt autobuze electrice SOR. Licitația a fost derulată de Ministerul Dezvoltării, iar Anadolul Automobil va furniza Slatinei aceleași autobuze ca la Brașov, la pachet cu trei stații de încărcare rapidă și opt stații de încărcare lentă.

Anadolu Automobil vine pe piaţă cu mărci care şi-au dovedit deja fiabilitatea în Europa, dar şi pe străzile din România. Isuzu și SOR sunt doar două dintre cele mai importante mărci de autobuze furnizate de Anadolu. SOR Libchavy, spre exemplu, este un autobuz electric produs în Cehia care circulă deja în Braşov, iar de curând şi la Ploieşti şi Alba Iulia.

„Ne mândrim cu o gamă largă de produse din care clienții noștri pot selecta exact varianta cea mai potrivită“

Anadolu oferă şi modelul Karsan Jest Electric, un miniautobuz urban care respectă și promovează tezaurul istoric al orașelor. Cu un aspect impecabil bazat pe un design compact și modern, Jest Electric se strecoară cu ușurință pe străzile înguste. Datorită lui, rețeaua de transport se poate extinde și atinge orice punct din oraș. În plus, el aduce o reducere a cheltuielilor de exploatare în afara orelor de vârf, adică exact atunci când autobuzele mari rămân cu locurile libere.

„Ne mândrim cu o gamă largă de produse din care clienții noștri pot selecta exact varianta cea mai potrivită pentru un transport ecologic și modern. Suntem membri în URTP (Uniunea Română de Transport Public) și în FORT (Federația Operatorilor Români de Transport). De asemenea, participăm activ la ședințele și conferințele organizate de aceștia. Până în prezent am reușit să livrăm autobuze urbane către numeroase regii de transport din România și piese de calitate superioară pentru acestea“, informează Anadolu Automobil.

În ce oraşe din ţară circulă autobuze furnizate de Anadolu Automobil

Toate cele menţionate mai sus fac din Anadolu Automobil Rom un lider de piaţă în România, pe segmentul de autobuze electrice. Compania a livrat deja 20 de autobuze electrice SOR de 9,5 metri şi 12 metri lungime municipiului Zalău, 20 de autobuze Karsan Jest şi Karsan Atak EV municipiului Dej, 55 de autobuze electrice SOR Primăriei Braşov, 17 autobuze Karsan Jest Electric la Suceava, opt autobuze Karsan Jest Electric oraşului Beclean (Bistriţa Năsăud), cini autobuze Karsan Jest Electric municipiului Sibiu. Alte zece autobuze Karsan Atak EV urmează să fie livrate în acestă lună pe litoral, oraşului Mangalia. Asta după ce şi municipiul Constanţa dispune de autobuze electrice furnizate de Anadolu Automobil.

Totodată, compania Anadolu Automobil Rom a semnat contracte de furnizare cu municipiul Bistriţa (autobuze electrice SOR EBN 9,5), municipiul Arad (autobuze electrice Temsa MD 9 electric şi Temsa Avenue electric) şi a câştigat licitaţiile de la Buzău, Slatina şi Braşov. La finele anului trecut, modelul SOR Libchavy a fost desemnat câştigător al licitaţiilor organizate de Ministerul Lucrărilor Puplice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru municipiile Alba Iulia şi Ploieşti, pentru vehicule electrice.

Compania Anadolu a fost înfiinţată de către Huseyin Aykol în anul 2000, un bun cunoscător al pieţei de vehicule comerciale din România în calitate de director al Departamentului de Export al Companiei ITOCHU Japonia, responsabilă cu desfacerea pe piețele europene a produselor auto Mazda. Odată cu retragerea sa din această activitate, interesat fiind de provocările pe care le poate oferi o piată din sud-estul Europei, Huseyin Aykol a decis să pună bazele acestei companii în România, societatea având drept principal obiect de activitate importul și vânzarea de vehicule comerciale, mizând pe transportul ecologic modern.

Exit mobile version