Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Șase lucruri pe care trebuie să le știi pentru a cumpăra jucării...

Șase lucruri pe care trebuie să le știi pentru a cumpăra jucării sigure

Șase lucruri pe care trebuie să le știi pentru a cumpăra jucării sigure
Șase lucruri pe care trebuie să le știi pentru a cumpăra jucării sigure

Când vine vorba de copii, mulți părinți și familii își pun aceeași întrebări: cum poți cumpăra jucării sigure? Există instrucțiuni stricte pe care le poți urma? Ei bine, avem răspunsurile la toate aceste întrebări. Pentru a afla mai multe despre aceste sfaturi de siguranță privind cumpărarea de jucării, citește mai departe!

O jucărie bună dăruită copiilor tăi este întotdeauna o experiență plăcută. Dacă ești părinte, atunci știi despre ce vorbim. Nu este nimic mai exaltant decât să-ți surprinzi copiii cu jucării distractive. Scopul nostru ca părinți este să ne asigurăm că micuții noștri sunt fericiți și sănătoși, așa că răsfățarea lor cu jucării din când în când este un lucru bun.

Cu toate acestea, este necesar ca părinții să fie atenți atunci când aleg jucării pe care să le ofere copiilor lor. S-ar putea să nu observi, dar unele dintre ele conțin substanțe chimice dăunătoare. De exemplu, publicația „Telegraph” a raportat că o treime din jucăriile produse din China conțin metale grele. Mai exact, nivelurile excesive de plumb sunt principalul factor  pentru care cumpărarea acestor jucării ar putea fi periculoasă pentru copilul tău. Și asta este doar o problemă, fără să vorbim despre posibilele răni pe care le pot provoca jucăriile.

Dar nu intra în panică, deoarece există diferite modalități de a te asigura că jucăriile pe care le cumperi sunt relativ sigure pentru mâinile mici. Cum să selectezi jucării sigure pentru copiii tău? Iată câteva sfaturi.

1. Află ce jucării nu ar trebui să cumperi

Îți recomandăm să cumperi jucării doar de la producători cunoscuți. Jucăriile „no name” pe care le poți găsi la tarabele mici sau private pot să nu fi fost supuse unei serii adecvate de verificări și proceduri de siguranță. Ar trebui să arunci o privire la etichete dacă există standarde de siguranță pentru jucării (de exemplu, CPSC, ISO). Dacă nu există, atunci ar trebui să eviți acea jucărie.

Mai mult, nu cumpăra niciodată jucării cu magneți mici. Chiar dacă magnetul este încastrat pe jucărie, nu îl cumpăra. Nu cumpăra niciodată bijuterii metalice pentru copiii tăi mici, în special cele care sunt realizate din materiale ieftine.

Dacă micuțul tău este încă un bebeluș mic sau un sugar, evită să cumperi jucării de plastic minuscule. Știm cu toții că copiii, în aceste etape, sunt predispuși să-și bage lucrurile în gură. Sufocarea este una dintre principalele cauze de rănire și deces la sugari. Prin urmare, ar trebui să fii atent la acest lucru.

2. Alege o jucărie care să se potrivească vârstei copilului tău

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care mulți părinți o comit este cumpărarea de jucării care nu sunt adecvate vârstei copiilor. Dacă este prima dată când cumperi jucării pentru copiii tăi, verifică întotdeauna eticheta producătorului. Găsește intervalul de vârstă recomandat pentru jucăria specială pe care vrei să o cumperi. Intervalul de vârstă este mai mult decât un simplu memento prietenos, ci este de asemenea și un indicatori pentru pericolele de sufocare și alte pericole.

Mai mult, ar trebui să fii atent atunci când cumperi jucării cu piese mici. Ar trebui să te gândești de două ori dacă bebelușul tău are încă sub trei ani.

3. Fii întotdeauna conștient de rechemări

Înainte de a începe cumpărăturile, ar trebui să accesezi site-urile web ale instituțiilor relevante, care au actualizări cu privire la cele mai recente rechemări de jucării. Rechemările au loc atunci când anumite defecte sau prejudicii au fost descoperite la un anumit produs.

Verificarea istoricului rechemărilor te va avertiza preventiv cu privire la jucăriile pe care ar trebui să le eviți.

4. Fii atent la locul unde faci cumpărături

Unii dintre noi alegem să cumpărăm jucării în aeroporturi, în magazine ieftine și chiar în farmacii. Uneori, vrem să evităm bătăile de cap din magazinele specializate de jucării. Nu este nimic în neregulă. Cu toate acestea, trebuie totuși să îți reamintim că trebuie să fii conștient atunci când faci cumpărături în aceste zone.

Majoritatea jucăriilor pe care aceste locuri le vând au componente fragile. Mai mult, jucăriile sunt, de asemenea, cunoscute ca având piese ascuțite și componente care se rup ușor.

5. Alege natural

Dacă presupui că un stil de viață natural se aplică numai alimentelor pe care le consumi, gândești greșit. Copiii tăi pot beneficia, de asemenea, de o astfel de atitudine în viață. În alegerea unei jucării pentru ei, poți opta pentru cele care au o construcție „naturală”.

Alege jucăriile care au componente naturale, cum ar fi lemnul solid (fără finisaje toxice) și textilele organice. Nu conțin substanțe chimice sau părți care ar putea dăuna copiilor tăi!

6. Simplu înseamnă siguranță

Cei mai mulți dintre noi vrem să fim extravaganți cu copiii noștri. Vrem să-i impresionăm cu jucării, deoarece este unul dintre modurile noastre de a le arăta dragostea. Cu toate acestea, îți recomandăm să îți controlezi impulsurile. Știm că îi iubești, dar nu înseamnă că trebuie să întreci măsura.

Mai puține jucării înseamnă că oferi mai mult Mamei Natura. Și în afară de a-ți salva copiii de a fi răsfățați, îți poate salva și buzunarele!

Exit mobile version