Acasă Actualitate Finalizarea proiectului – „ÎNFIINŢARE PARC ŞI GRĂDINĂ ÎN ORAŞUL TISMANA , INCLUSIV...

Finalizarea proiectului – „ÎNFIINŢARE PARC ŞI GRĂDINĂ ÎN ORAŞUL TISMANA , INCLUSIV MODERNIZARE DRUM DE ACCES”

Tipul materialului : Comunicat de presă privind finalizarea proiectului

Titlul proiectului : „ÎNFIINŢARE PARC ŞI GRĂDINĂ ÎN ORAŞUL TISMANA , INCLUSIV MODERNIZARE DRUM DE ACCES”

Numele beneficiarului: Orașul Tismana

Obiectivele proiectului: obiectivul general al proiectului este reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor si suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din oraşul Tismana. Obiectivul general al proiectului a fost îndeplinit prin realizarea următoarelor obiective specifice:

  • Amenajarea a două  spaţii verzi  în suprafaţă totală de 14.567 mp, imbogățirea biodiversității prin plantarea unor arbori deosebiți și a unor flori ornamentale, specii adaptate condițiilor climatice locale;
  • Amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui teren de sport multifuncţional în interiorul spaţiului verde;
  • Amenajarea de alei pietonale, şi platforme în suprafaţă de 1265  mp în interiorul celor două spaţii verzi;
  • Construirea unui foişor multifuncţional in suprafaţă de 115 mp si a unui grup sanitar în suprafaţă de 76 mp;
  • Creşterea calităţii mediului înconjurător prin amplasarea de coşuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deşeurilor în interiorul spaţiului verde și dotarea spaţiului verde nou creat cu bănci, cişmele de băut apă; salubritate.
  • De-a lungul aleilor se prevede iluminat ambiental de tip LED pentru asigurarea eficientei energetice. De asemene in cadrul amplasamentului se prevede sistem „hot –spot” wi-fi si sistem de supraveghere video.
  • Adaptarea infrastructurii create pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi si intreţinerea spaţiului verde creat prin realizarea unui sistem de irigaţii;
  • Facilitarea accesului către spaţiile  verzi  create prin amenajat unui drum de acces auto şi pietonal cu  spaţii pentru parcarea autoturismelor pentru utilizatorii Parcului şi Grădinii. Acest drum de acces va fi prevăzut cu trotuare, 20 de locuri de parcare şi iluminat stradal tip LED cu panouri fotovoltaice.

Valoarea totala a proiectului  : 8.084.244,01 lei

Finanțarea nerambursabilă : 7.870.750,33 lei

Valoarea contribuției europene ( FEDR) : 6.826.671,21 lei

Rezultatele proiectului : prin implementarea proiectului UAT Oraș Tismana, a contribuit la îndeplinirea atât a Priorității de Investiții 5.2 a POR 2014-2020, respectiv realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, cât și a obiectivului specific al apelului, respectiv Reconvesia si refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din orașe mici , mijlocii si municipiul București, prin amenajarea unor noi spații verzi pe terenuri neproductive și creșterea suprafetei verzi pe locuitor.

Impactul proiectului : implementarea proiectului contribuie la imbunătățirea condițiilor de viața a locuitorilor prin crearea unui spațiu verde destinat agrementului si relasării , dar și la atragerea potențialilor turiști și determinarea unor investiții noi în zona în care s-a implementat proiectul din partea agentilor economici , fapt ce va putea determina scaderea numărului șomerilor și creșterea economica a zonei de implementare.

Data inceperii și finalizare proiectului : 16.05.2016 – 31.08.2020

Cod MySMIS:  118189

ORAȘUL TISMANA, localitatea Tismana, Str. Principală, nr. 1, telefon: 0253/206101.

Exit mobile version