Acasă Bani & Afaceri Publireportaj S-au reluat cursele aeriene către Londra şi Madrid. Urmează Barcelona

S-au reluat cursele aeriene către Londra şi Madrid. Urmează Barcelona

Aeroportul Internaţional Craiova se va extinde în următorii ani, printr-o investiţie cu fonduri europene care însumează aproape 90 de milioane de euro. În aşteptarea banilor de la UE, conducerea aeroportului a lansat procedura de achiziţie a lucrărilor de proiectare şi execuţie.

S-au reluat cursele aeriene către Londra şi Madrid. Aeroportul Internațional Craiova (AIC) reintră încet, încet în normalitate, după suspendarea impusă în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus.

Din Bănie se poate zbura din nou, începând de ieri, către Londra şi Madrid, iar de joi şi către Barcelona. O veste bună pentru întreaga Oltenie, salutată şi de președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa. CJ Dolj este instituţia în subordinea căreia se află aeroportul din Craiova.

„Am primit cu bucurie vestea privind relansarea zborurilor către trei destinații foarte căutate, din state în care trăiesc importante comunități de români. Astfel, primele curse spre Londra și Madrid au loc chiar astăzi (ieri – n.r.), urmând ca de joi să se poată călători și către Barcelona. Este un semnal pozitiv faptul că, după toată această perioadă extrem de dificilă, activitatea aeroportului nostru începe să reintre în normal.

Iată că, potrivit informațiilor transmise de operatorul aerian, doar astăzi prin terminalele de la Craiova vor trece peste 500 de pasageri, care vin din sau se îndreaptă către Anglia, Spania și Italia. Îmbucurătoare este și frecvența zborurilor pe rutele care sunt reluate acum, dacă ne gândim că, în cazul Londrei, vorbim despre curse în fiecare zi a săptămânii, în timp ce pentru Barcelona și Madrid sunt prevăzute câte două curse săptămânal“, a afirmat Ion Prioteasa.

Ion Prioteasa: Ne preocupăm permanent de îmbunătățirea infrastructurii aeroportului

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj
Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj

Preşedintele CJ Dolj a mai anunţat că investiţiile de la Aeroportul Craiova vor continua, acesta fiind unul dintre obiectivele prioritare ale instituţiei. „În continuare, ne preocupăm de îmbunătățirea infrastructurii aeroportului și, în consecință, a condițiilor pe care acesta le oferă atât călătorilor, cât și companiilor de profil. Chiar în aceste zile, documentația elaborată de către colegii noștri de la AIC pentru proiectul de modernizare și extindere susținut din fonduri europene, cu o valoare estimată de 75 de milioane de euro, a fost înaintată spre analiză consultanților de la JASPERS, preconizându-se că în toamnă va putea fi depusă și cererea de finanțare.

În paralel, echipa de la aeroport se pregătește pentru semnarea contractului de finanțare, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a investiției care vizează securizarea completă a AIC, un demers în valoare de 17 milioane de euro. Nu în ultimul rând, se află în plină derulare proiectul nostru de peste 6 milioane de euro, finanțat din bugetul propriu al instituției, prin care realizăm extinderea actualelor terminale de plecări și de sosiri“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

S-au reluat cursele aeriene către Londra şi Madrid. Craiova este conectată cu şapte destinații din spațiul european

La rândul său, directorul Aeroportului Internațional Craiova, Adrian Predescu, a declarat: „Anunțul privind reluarea celor trei curse aeriene regulate marchează o impulsionare considerabilă a activității Aeroportului Craiova, numărul zborurilor crescând de peste două ori. Ajungem, din acest moment, la 18 decolări și tot atâtea aterizări în fiecare săptămână, iar Craiova este conectată cu şapte destinații din spațiul european: Roma, Milano, Bologna, Madrid, Barcelona, Köln și Londra. Trebuie menționat faptul că toate cursele către Spania, Italia și Germania au o frecvență de două zboruri pe săptămână, în timp ce spre Anglia se poate călători în fiecare zi“.

De pe Aeroportul Internațional Craiova se poate zbura din nou către Londra şi Madrid, iar de joi şi către Barcelona

Anul trecut, Aeroportul Internaţional Craiova a depășit pentru prima dată pragul de 500.000 de călători, înregistrând un trafic total de 514.544 de persoane. CJ Dolj şi-a propus să dubleze numărul de pasageri operat de AIC şi să ajungă la un trafic de peste 1.100.000 de persoane. De aici şi investiţiile aflate acum în derulare: extinderea terminalelor de plecări și de sosiri de la Aeroportul Craiova (proiect de 6,4 milioane de euro) şi extinderea parcării aeroportului (investiţie de 500.000 de euro).

Exit mobile version