Acasă Bani & Afaceri Podariul are apă de Gioroc

Podariul are apă de Gioroc

Aurel Gheorghiţă, administratorul public al Podariului (stânga) şi Alin Şuiu, directorul CAO

De săptămâna trecută, locuitorii din Podari beneficiază de apă potabilă de cea mai bună calitate, în urma finalizării unui proiect de aducţiune a apei de Gioroc elaborat pe vremea primarului Constantin Gheorghiţă şi dus la capăt de fiul acestuia, Aurel Gheorghiţă, care deţine în prezent funcţia de administrator public al comunei. Etapa a II-a a proiectului a fost încheiată pe 11 martie.

Conductă din Romaneşti până la Podari

Proiectul de implementare a unei conducte de apă care să alimenteze comuna Podari a fost realizat în două etape. În prima fază, au fost atrase fonduri europene şi s-a adus apa de Gioroc la Branişte. În cea de-a doua etapă, încheiată în urmă cu câteva zile, conducta a fost prelungită până în Podari, conform unei informări transmise de Compania de Apă Oltenia: „În etapa I, conducta de apă care alimentează comuna Podari a fost legată din conducta alimentată de staţia Făcăi, cu plecare din Romaneşti. Primul tronson a fost făcut pe fonduri europene, până la Branişte, pe o lungime de 1.041 metri liniari. În etapa a II-a, s-a continuat proiectul, cu fondurile Companiei de Apă Oltenia, pentru prelungirea conductei de la Branişte la Podari, pe o distanţă de încă 2700 metri liniari.”

Aurel Gheorghiţă: Dezvoltăm Podariul

Administratorul public al comunei Podari, Aurel Gheorghiţă, a transmis, cu ocazia finalizării acestui proiect, că planul de aducere a conductei cu apă de la Gioroc în localitate a fost elaborat de către primarul Constantin Gheorghiţă, tatăl acestuia: „Începând din data de 11.03.2020, cu sprijinul Companiei de Apă Oltenia, satul Podari este alimentat cu apă potabilă de calitate, din sursa Gioroc, la fel ca satele Braniște și Balta Verde. Este o investiție majoră, realizată de către Compania de Apă Oltenia, în colaborare cu Primăria Podari. Proiectul a fost început de primarul Constantin Gheorghiţă. Mă bucur că am reuşit să îl finalizez.
Continuăm proiectele primarului şi dezvoltăm Podariul“, a transmis administratorul public al comunei Podari, Aurel Gheorghiţă.

Apa de Gioroc, de peste 100 de ani

La inaugurarea noii conducte, a fost prezent şi directorul Companiei de Apă Oltenia, Alin Şuiu, care a menţionat calităţile apei de Gioroc.

Apa de Gioroc este cea mai veche sursă de alimentare cu apă a oraşului Craiova, de peste 100 de ani. În anul 1909, au început lucrările pentru aducerea apelor din Valea Giorocului în oraş. Motivele au fost numeroase: sursa era apropiată de Craiova, de calitate foarte bună şi în cantitate suficientă, îndeplinind şi condiţii naturale favorabile pentru aducţiune la Craiova. Temperatura apelor nu are mari variaţii, numărul de bacterii saprofite/cmc este mic, duritatea este de 11 până la 22 grade, conform informaţiilor oferite de Compania de Apă Oltenia.

Exit mobile version