21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenia BusinessAeroportul Craiova, poarta de intrare a investitorilor în Oltenia

Aeroportul Craiova, poarta de intrare a investitorilor în Oltenia

Aeroportul Internațional Craiova se află într-o continuă „expansiune“, graţie unor investiţii de amploare care vor duce la îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii şi vor permite operarea a două milioane de pasageri pe an. Aproape 120 de milioane de euro (fonduri europene) este suma care va face ca aeroportul din Craiova să devină unul de top în România. Chiar de top 3, după cum şi-a propus Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, instituţia care are în subordine aeroportul.

Considerat drept principala poartă de intrare a investitorilor în Oltenia, aeroportul s-a dezvoltat permanent, principalele obiective vizate fiind atât mobilitatea şi accesibilitatea locuitorilor, cât şi îmbunătățirea siguranței și securității pasagerilor. „Aeroportul Internaţional Craiova a devenit principala poartă de intrare a investitorilor în regiunea Oltenia şi este un exemplu de bună practică în utilizarea fondurilor europene. Investiţiile derulate în prezent, în valoare de aproximativ 120 milioane de euro, vor duce la îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii şi vor permite operarea a două milioane de pasageri pe an de pe aeroportul nostru“, a declarat Sorin Manda, directorul general al Aeroportului Craiova.

Contractul de 15 milioane de euro privind securizarea completă (outdoor/indoor) a aeroportului şi dotarea sa cu echipamente de ultimă generaţie şi megaproiectul de 96 de milioane de euro pentru extindere şi modernizare sunt două dintre cele mai importante etape în dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova. Acest din urmă proiect va schimba cu totul faţa aeroportului, deoarece presupune nu doar construirea unui nou terminal de pasageri, ci și alte 20 de investiții asociate. Lista este lungă şi cuprinde, printre altele, pe lângă noul terminal, şi o parcare nouă, drumuri de acces, amenajarea suprafeţei nivelate a benzii pistei şi amenajarea ariei de siguranţă, gard perimetral de securitate, platformă de degivrare aeronave, platformă de îmbarcare-debarcare şi zonă de transfer pasageri.

Aeroportul Craiova – zece curse regulate şi opt destinaţii de vacanţă

De pe Aeroportul Craiova se va putea zbura, din nou, către Paris, Barcelona şi Bruxelles. Asta după ce a doua aeronavă Wizz Air va reveni, din luna aprilie, la baza din Bănie. „Revine a doua aeronavă Wizz Air pe Aeroportul din Craiova. Operatorul aerian ne-a anunțat că, din această primăvară, se vor relua zborurile din Craiova către aeroporturile Paris Beauvais, Barcelona și Bruxelles Charleroi. Toate vor fi operate cu noua aeronavă ce va ajunge la începutul lunii viitoare (aprilie – n.r.) la baza din Craiova. Totodată, începând cu 11 aprilie, va crește frecvența unor zboruri de pe rutele deja existente. Ne bucurăm că investițiile noastre și gradul ridicat de interes al cetățenilor cresc atractivitatea companiilor aeriene pentru Aeroportul Internațional Craiova“, a fost anunţul preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile.

În prezent, de la Craiova se poate zbura către Belgia – Bruxelles Charleroi, Franţa – Paris Beauvais, Germania – Koln, Italia – Bologna, Milano Bergamo, Roma Ciampino/Fiumicino, Regatul Unit al Marii Britanii – Birmingham, Londra Luton şi Spania – Barcelona El Prat, Madrid (curse regulate). De asemenea, de la Craiova se poate decola în acest an şi spre nu mai puțin de opt destinații de vacanță (curse charter), în Egipt (Hurghada, Sharm El Sheikh), Grecia (Creta Chania, Zakynthos, Rhodos, Skiathos), Turcia (Antalya) și Tunisia (Monastir).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS