Acasă Bani & Afaceri Oltenia Business Farmacia Trei F Craiova, o farmacie cu tradiţie

Farmacia Trei F Craiova, o farmacie cu tradiţie

Farmacia Trei F pune la dispoziţia pacienţilor receptura pentru numeroase preparate farmaceutice
Farmacia Trei F pune la dispoziţia pacienţilor receptura pentru numeroase preparate farmaceutice

Farmacia Trei F din Craiova a fost înfiinţată în decembrie 1994, de trei femei ambiţioase şi foarte pasionate de domeniul farmaceutic. Dorinţa de a pune umărul la îmbunătățirea accesului bolnavilor la medicamente importante, care se găseau foarte greu, le-a determinat să muncească fără încetare și să facă tot ce au știut mai bine pentru a reuși. 

Prima farmacie din Craiova cu program non-stop

Floarea Mondea, Sanda Tănăsescu și Ionela Ștefănescu sunt cele trei farmaciste care au pus bazele farmaciei Trei F. Prima farmacie ce a purtat acest nume a fost cea aflată și în prezent pe strada Calea Bucureşti, bloc 17B parter. Aceasta a fost din start o farmacie cu program non-stop, prima farmacie particulară din Craiova cu un astfel de program. 

Asocierea celor trei farmaciste începuse încă din anul 1991, când a fost înfiinţată farmacia Beladona, în urma privatizării tuturor spaţiilor ce aparţineau RAFLS. În acel moment au preluat 11 dintre salariații proveniți de la stat și au găsit momentul oportun pentru a mai deschide, în anul 1992, încă o farmacie – Beladona Amaradia. Mai târziu, această farmacie a fost mutată, în 1994, pe Calea Bucureşti şi numită Trei F. De atunci, peste farmacia deschisă în 1994 au trecut 29 de ani, iar ea continuă să ofere pacienților cele mai bune servicii, neîntrerupt. 

Începuturi grele

Una dintre fondatoarele Trei F, Floarea Mondea, își amintește cât de dificil a fost drumul pentru a reuși să aducă în farmacie medicamentele de care aveau nevoie pacienții. „Începuturile activităţii farmaciei nu au fost deloc uşoare, mai ales că la acea vreme nu era dezvoltată reţeaua de furnizori de medicamente ca acum. Acest lucru a impus ca până în anul 2000, aprovizionarea farmaciei să fie efectuată prin deplasarea noastră la fabricile producătoare din Bucureşti, Iaşi, Cluj Napoca sau Târgu Mureş.

Mergeam, pe rând, în aceste orașe, cu mașina noastră, și ne aprovizionam cu medicamentele de care aveam nevoie. Antibioticele se găseau foarte greu. Tot în acea perioadă, mai precis în 1998, erau probleme cu decontarea reţetelor de către spitale, la acel moment neexistând actuala Casă de Asigurări de Sănătate, care s-a înfiinţat în anul 2000. Acest lucru a determinat implicarea farmaciei într-un lanț de decontări, ea primind bonuri de energie pentru contravaloarea rețetelor ce au fost cedate furnizorilor de medicamente pentru achitarea datoriilor“, a spus Floarea Mondea. 

Trei F, mai aproape de pacienții din mai multe zone ale orașului

Munca celor trei farmaciste începea să dea roade, lucrurile se mișcau într-o direcție bună.

Astfel, au mai fost deschise, în diferite cartiere ale orașului Craiova, următoarele puncte de lucru:

– FARMACIA TREI F CRAIOVIȚA – Strada George Enescu, lângă Kaufland

– FARMACIA TREI F SĂRARI – Str. Împăratul Traian, cartierul Sărari

– FARMACIA TREI F TITULESCU – Str. Calea Severinului, lângă Cabinetul Medical Ginecologic Camelia Pătru

– FARMACIA TREI F BĂNIE – Str. Caracal, lângă Spitalul de Oncologie Sfântul Nectarie

– FARMACIA TREI F ROTONDA – Str. Calea București, lângă Policlinica de Stomatologie

– FARMACIA TREI F SPITAL – Str. Tabaci, lângă Spitalul de Urgență Craiova

– FARMACIA TREI F BELADONA – Str. Amaradia, lângă Poliția Județeană

Receptura, mândria Farmaciilor Trei F

La Farmacia Trei F, profesionalismul s-a îmbinat mereu cu pasiunea pentru meseria de farmacist și cu dorința de a ajuta pacienții să aibă la dispoziție toate medicamentele necesare. Aici se prepară cu multă muncă și migală tot felul de preparate, fiind una din puținele farmacii din Craiova care au receptură. „Noi nu am văzut niciodată vreo farmacie care ne aparține ca pe un magazin de vânzare a medicamentelor, ci ca pe un loc unde se practică o profesie liberală și nobilă. De aceea, în toate farmaciile noastre se desfășoara activitatea de receptură.

Aceasta presupune existența unui spațiu dotat cu diverse materiale necesare acestei activități, cum ar fi: masă de receptură, aparat de distilat apă, balanțe farmaceutice de cântărire a substanțelor, precum și veselă de laborator din sticlă și porțelan. Activitatea de receptură este deosebit de complexă şi presupune o pregătire continuă a farmaciștilor pentru a fi a curent cu cele mai noi rețete de preparare și substanțe apărute pe piața farmaceutică. 

Astfel, putem menționa că pe lângă onorarea rețetelor prescrise de medicii de specialitate, ce cuprind formule cu substanțe ce necesită o mare atenție la dozare și cântărire, în farmacie se prepară o gamă variată de creme și loțiuni pentru curățares, hidratares și îngrijirea feței, creme pentru mâini, creme pentru bătături sau pentru călcâie, diverse unguente pentru diferite afecțiuni, precum și ovule cu antibiotice pentru diverse patologii ginecologice“, a mai spus Floarea Mondea.

Farmacia Trei F rămâne dedicată obiectivului pe care și l-a asumat în urmă cu 29 ani, acela de a ajuta oamenii să aibă o viață mai sănătoasă, oferindu-le cele mai bune soluții și competențe umane și profesionale.

Exit mobile version