Acasă Bani & Afaceri Astăzi este cel mai slab leu din ultimele cinci luni

Astăzi este cel mai slab leu din ultimele cinci luni

Firmele care vor aduce aport propriu de minimum 25% și care vor angaja români din diaspora întorși în țară vor avea punctaj suplimentar la fondurile nerambursabile

Astăzi este cel mai slab leu din ultimele cinci luni, la o zi după căderea Guvernului Dăncilă. Banca Națională a României a anunțat vineri, 11 octombrie, un curs oficial de 4,7582 lei/euro, nemaiatins din 30 mai. Pe piața interbancară, euro urcase și mai mult, până la 4,7590 lei.

Deprecierea leului nu este una spectaculoasă, de doar 0,18%, find vorba de o scădere firească a monedei naționale în condiții unui început de instabilitate politică.
Moneda naţională s-a apreciat, joi, în raport cu francul elveţian, până la un curs de 4,3427 lei, în scădere cu 0,99 bani (-0,23%) faţă de anunţul anterior, de 4,3526 lei pentru un franc elveţian.
Potrivit BNR, leul a câştigat teren şi în faţa dolarului american, cotaţia anunţată fiind de 4,3074 lei, mai puţin cu 1,78 de bani (-0,41%), comparativ cu valoarea de 4,3252 lei, stabilită miercuri.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version