Acasă Bani & Afaceri Agricultura Ministrul Agriculturii anunţă că APIA a deblocat plăţile

Ministrul Agriculturii anunţă că APIA a deblocat plăţile

Ministrul Agriculturii anunţă că APIA a deblocat plăţile
Ministrul Agriculturii anunţă că APIA a deblocat plăţile

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunţă, vineri, că APIA a deblocat plăţile şi s-a autorizat plata a 1,5 miliarde de lei.

”În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ce reprezintă intervenţiile de plăţi directe, ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum şi măsurile de dezvoltare rurală”, a scris, vineri, pe Facebook, Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii precizează că fermierilor din sectorul vegetal le intră în conturi 528.160.723,12 lei, iar celor din sectorul zootehnic, 964.245.374,84 lei, potrivit news.ro.

Pentru sectorul vegetal sunt plăţi directe

”Pentru sectorul vegetal sunt plăţi directe decuplate, ecoschema PD 04 – practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ANT-uri, precum şi măsuri de dezvoltare rurală care vizează mediul şi clima, agricultura ecologică sau zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice”, a mai transmis ministrul.

Plăţile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit

Acesta anunţă că plăţile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vită, ovine şi caprine.

”Le mulţumesc colegilor de la APIA că s-au mobilizat şi au deblocat procesul de autorizare la plată pentru fermieri. Am convingerea că toţi colegii mei din instituţiile din subordinea Ministerului au înţeles că noi lucrăm pentru fermieri şi că ei sunt prioritatea noastră”, a mai transmis Florin Barbu.

Citeşte şi: Vasile Bănescu este în continuare purtător de cuvânt al Patriarhiei Române

Exit mobile version