Acasă Bani & Afaceri Agricultura Bicarbonatul de sodiu vă protejează grădina

Bicarbonatul de sodiu vă protejează grădina

Superputerile bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul poate fi folosit pentru toate culturile vulnerabile la atacul afidelor, omizilor, mucegaiului rădăcinii și manei. Printre acestea sunt tomatele, vinetele, dovleceii și castraveții. Simplul bicarbonat de sodiu este foarte eficient în lupta contra insectelor dăunătoare

Aflați proprietățile excepționale ale bicarbonatului de sodiu pentru întreaga dumneavoastră grădină, folosindu-l în calitate de îngrășământ și ca soluție contra bolilor și dăunătorilor. Bicarbonatul poate fi folosit pentru toate culturile vulnerabile la atacul afidelor, omizilor, mucegaiului rădăcinii și manei. Printre acestea sunt tomatele, vinetele, dovleceii și castraveții.

În plin sezon, puțini sunt grădinarii, care nu folosesc îngrășăminte și soluții contra dăunătorilor. Unii folosesc produse chimice, se bucură de rezultate și strâng legume, care nu ar fi de dorit să fie consumate. Pe când simplul bicarbonat de sodiu este foarte eficient în lupta contra insectelor dăunătoare.

Proprietățile benefice ale bicarbonatului

Iată care sunt proprietățile benefice ale bicarbonatului pentru culturi:

– le protejează de microbi și ciuperci;

– ajută la prelungirea perioadei de fructificare;

– îmbunătățește calitățile gustative;

– luptă contra dăunătorilor și bolilor.

Deci, fiind un produs dezinfectant, puteți evita infectarea plantelor și legumelor cu mucegai, puteți crește numărul de legume pe o tufă și să obțineți un randament sporit. Însă, pentru ca bicarbonatul de sodiu să vă fie de ajutor, e nevoie să-l folosiți corect, ținând cont de proporții și de intervalul dintre prelucrări. În caz contrar, veți aduce pagube culturilor.

Tomate
Tomate

Iată câteva reguli:

– amestecați foarte bine soluția, până la omogenizare;

– stropiți plantele folosind un pulverizator cu găuri foarte mici;

– efectuați prelucrarea, de preferat, seara, pentru ca razele solare să nu usuce umiditatea de pe frunze și să nu le provoace arsuri;

– nu udați foarte frecvent culturile cu soluție de bicarbonat, intervalul minim între prelucrări (fertilizarea sub rădăcină) fiind de cel puțin 3 zile.

Aveți nevoie de:

– 10l de apă caldă stătută;

– 2 linguri rase de bicarbonat de sodiu (1 lingură = 25 gr).

Pași de urmat:

1. Adăugați bicarbonatul în apă și amestecați foarte bine, cât să se dizolve complet și uniform.

2. Udați culturile sub rădăcină, turnând câte aproximativ 500 ml sub fiecare tufă.

Bicarbonatul este recomandat contra manei, dar și contra afidelor

Exit mobile version