Acasă Bani & Afaceri Afaceri de succes Afaceri de succes. ADE GAS OIL COMPANY, un brand de top 100%...

Afaceri de succes. ADE GAS OIL COMPANY, un brand de top 100% oltenesc pe piaţa GPL

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Grupului ADE GAS OIL COMPANY s-a dezvoltat în distribuţia de GPL

Povestea de business a Grupului ADE GAS OIL COMPANY a apărut pe piaţă din dorinţa companiilor asociate de a dezvolta o reţea regională de distribuţie a GPL. Acum, Grupul intenţionează să extindă distribuţia de GPL în Balcani.

Grupul ADE GAS OIL COMPANY SRL este, începând cu anul 2010, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de distribuție de gaz petrolier lichefiat (GPL). Este o afacere cu capital 100% românesc, creată și condusă în continuare de trei firme cu experiență puternică în domeniu: AZALIS SRL, DOLCHIMEX SRL și EUROGENETIC SRL. „Cei trei parteneri care alcătuiesc grupul sunt firme din Oltenia, ceea ce ne face, mai exact, afacere cu capital 100% oltenesc“, spun reprezentanţii Grupului.


Totul a început din dorința de a dezvolta, la nivel regional mai întâi, apoi la nivel național, o rețea de distribuție GPL. În timp, afacerea a crescut. Profitul obținut a fost aproape în întregime reinvestit, informează compania. Cota de piață a companiei a crescut simțitor. Acest aspect a făcut ca Grupul să se impună pe piața internă de GPL, alături de giganți precum OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil.


„Noi vindem GPL, în zona Oltenia, și nu numai. Vindem către clienții angro, către partenerii noștri care alimentează autovehicule în stațiile de carburanți și vindem butelii încărcate în fabrica proprie“, au precizat reprezentanţii companiei.


Gazul petrolier lichefiat este un produs folosit pe post de carburant pentru motoare cu ardere internă. Este un produs sigur, economic și care, prin emisiile poluante reduse, protejează mediul înconjurător. Este nontoxic, nu este otrăvitor, nu contaminează apa și solul, nu conține sulf, nu conține plumb. Este, practic, carburantul alternativ în România și Uniunea Europeană.

Grupul are peste 500 de angajaţi

Grupul ADE GAS este un angajator important. Compania are peste 500 de angajați. Având în vedere situarea geografică a punctelor de lucru proprii, firmele care fac parte din grup au dorit, și în cea mai mare măsură au reușit, să ofere locuri de muncă în stațiile GPL persoanelor care locuiesc în zonele respective.


În viitor, prin creșterea rețelei de stații GPL administrate de firmele grupului, echipa se va extinde. Va respecta, în continuare, aceeași regulă: angajarea de forță de muncă locală, pentru a contribui la dezvoltarea comunității.

Sediul Grupului ADE GAS OIL COMPANY


Dezvoltarea businessului este centrată pe grija faţă de client. „Pentru noi, cel mai important este clientul, căruia încercăm (și reușim, spunem noi) să îi oferim un produs de calitate la un preț competitiv, nu doar pentru a-l câștiga, dar, mai ales, pentru a-l fideliza. Pentru că, până la urmă, acolo trebuie sa ajungem: la crearea unei relații de afaceri bazate pe încredere reciprocă, în care ambele părți sunt câștigătoare. Nu facem clasamente, oricât de mare ar fi tentația, dar, în ceea ce privește distribuția de GPL în zona în care facem afaceri, suntem, probabil, numărul unu“, spun reprezentanţii companiei.

ADE GAS OIL COMPANY a ajuns la peste 200 de staţii de GPL în toată Oltenia

Însuși proiectul ADE GAS OIL COMPANY SRL este unul de succes, ambițios, informează compania. Un proiect important al companiei a fost dezvoltat la Caracal. Acolo, ADE GAS a construit cel mai mare depozit de GPL din sud-vestul României. Tot la Caracal a deschis o fabrică de încărcat butelii.


Dar, în timp, s-a dorit dezvoltarea afacerii, plecând pe o direcție care nu se abate de la produsul principal comercializat. Şi anume, „crearea unei rețele de skid-uri (unitate modulară de suprafaţă – n.r.) pentru alimentare cu GPL a autovehiculelor“. Acest lucru s-a realizat anul trecut, când, cu acordul Consiliului Concurenței, ADE GAS OIL COMPANY SRL a preluat unele active de la asociații săi. Acest transfer s-a făcut în vederea consolidării activității de comercializare angro de GPL. Astfel, s-a ajuns la peste 200 de stații GPL, majoritatea în regiunea Oltenia.

ADE GAS extinde distribuţia de GPL în afara graniţelor ţării

În perioada următoare, Grupul se concentrează pe deschiderea de noi stații de comercializare GPL la autovehicule. Compania căută să identifice noi parteneri alături de care să dezvolte rețeaua de stații de distribuție GPL la autovehicule. Firma îşi doreşte parteneri împreună cu care să crească. Parteneri care, de asemenea, să pună în prim-plan clientul, beneficiarul de drept al produselor și serviciilor oferite de Grup.
Mai mult, compania va extinde rețeaua de distribuție GPL și în țări din Balcani. În special, reţeaua va fi extinsă în Bulgaria, Serbia, Macedonia şi Albania.

Urarea ADE GAS pentru aniversarea Gazetei de Sud

„Gazeta de Sud a reprezentat și reprezintă în continuare, pentru grupul nostru, un partener media apropiat activității noastre de zi cu zi și un sprijin real în promovarea brandului nostru. Dumneavoastră spuneți: „Vă mulţumim că ne citiţi în fiecare zi“.
Noi răspundem: „Vă mulţumim că vă citim în fiecare zi. Și vă urăm La mulți ani (plini de realizări)!“, au precizat reprezentanţii ADE GAS.

Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”
Exit mobile version