Acasă Bani & Afaceri Apele Vii are cel mai mic preț la apă din Dolj, datorită energiei verzi....

Apele Vii are cel mai mic preț la apă din Dolj, datorită energiei verzi. Investițiile pentru modernizare continuă

Centrul de panouri fotovoltaice din Rojiște

Administrația din comuna Apele Vii a prins spiritul proiectelor pentru un viitor verde. Primăria a creat un parc fotovoltaic care asigură independența energetică pentru rețeaua de apă, astfel încât costurile pe metru cub sunt la jumătate față de prețul practicat în mod obișnuit. În plus, primarul Augustin Stanciu s-a implicat activ și pentru atragerea unui proiect important de împădurire a comunei, prin PNRR, iar în această perioadă va fi implementat și un proiect pentru iluminat public inteligent, cu becuri LED.

Centru cu panouri fotovoltaice la sistemul de alimentare cu apă

„Viitorul înseamnă cât mai puține resurse energetice risipite, iar noi ne dorim să ne aliniem acestei tendințe. Am făcut un centru cu panouri fotovoltaice la sistemul de alimentare cu apă, cu o investiție de 400.000 lei. Avem generator care, în caz de probleme cu tensiunea electrică, preia imediat sarcina de a produce curent electric pentru a asigura furnizarea apei pentru cetățeni, Independența energetică, energia verde înseamnă viitorul. Datorită faptului că nu suntem încărcați de facturile la energie electrică, avem prețul pe metrul cub de apă de doar 3,6 lei, jumătate din prețul plătit în alte localități din județ”, a menționat primarul din Apele Vii.

„Ne-am implicat șipentru împădurirea prin PNRR a comunei. Au fost plantate aproape 250 ha de pădure. Urmează licitația pentru sistemul inteligent de iluminat public cu leduri, în valoare de 1 milion de lei”, a mai spus acesta.

Primarul Augustin Stanciu vrea ca lucrările la canalizare să fie gata în toamnă

Între timp, continuă lucrările pentru introducerea utilităților. Canalizarea este unul dintre cele mai importante proiecte pentru comună, implementarea fiind în plină desfășurare. „Este în proporție de 40% realizată până în prezent și urmează ca până în toamnă să fie recepționată”, spune edilul.

Primăria a realizat și studiul de fezabilitate pentru gaze, cu acordul TransGaz. „Rețeaua de gaze este un proiect depus pe Anghel Saligny, așteptăm să vede ce se întâmplă”.

Drumurile au fost modernizate cu peste 6 milioane lei

Modernizarea drumurilor, un proiect cu o investiție de peste 6 milioane lei, continuă. „Asfaltăm circa doi kilometri pe strada de pe deal, până în luna iunie îmi doresc să fie gata. Această etapă se adaugă asfaltărilor trecute de peste 6 kilometri și celor 1,3 kilometri de drumuri betonate”.

O prioritate pentru Stanciu este și finalizarea cadastrului pentru intravilan și demararea procedurilor pentru fondul forestier.

„Mai avem puțin până să terminăm cadastrul sistematic, suntem la 80%, am făcut acum în intravilan și urmează ca în viitor să facem și fondul forestier, avem cca 1680 ha pădure”, a precizat primarul.

Investiții importante s-au făcut și pentru dotarea primăriei cu utilaje de ultimă generație. Au fost achiziționate autogreder, buldoexcavator, tractor, remorcă și vidanjă, achiziții care permit intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Exit mobile version