Acasă Bani & Afaceri În Moțăței continuă modernizarea școlilor și a străzilor

În Moțăței continuă modernizarea școlilor și a străzilor

Răzvan Mărgelu, primarul comunei Moțăței

Comuna Moțăței continuă investițiile în școli, prin PNRR. Primarul Răzvan Mărgelu spune că unitățile de învățământ vor fi dotate cu mobilier nou, iar Școala nr. 1 va fi anvelopată. Și străzile intră într-o nouă etapă de modernizare. În scurt timp, încep lucrările pentru asfaltarea a opt kilometri de drumuri din comună.

Condiții moderne de învățare în comuna Moțăței

Unitățile școlare din Moțăței au, în acest moment, apă curentă, băi interioare, table inteligente, laptopuri și tablete, iar în scurt timp elevii vor beneficia și de mobilier școlar nou, datorită unui program cu fonduri prin PNRR.
În plus, Școala nr. 1 va fi anvelopată și dotată cu stații de încărcare pentru mașini electrice. Proiectul este în curs de licitație și are o valoare de aproape 3 milioane lei, a precizat primarul Răzvan Mărgelu.
În plus, copiii din Moțăței se vor bucura și de terenuri de sport din curtea școlilor refăcute și locuri de joacă modernizate la grădinițe. Toate școlile au cabinete medicale.

Se asfaltează 8 kilometri de străzi

Un proiect important pentru comuna Moțăței este asfaltarea a opt kilometri de drumuri cu bani obținuți prin Programul Anghel Saligny.

„S-a dat ordine de începere la proiectare, în maxim o lună jumătate noi zicem că vom avea utilajele pe străzi și vor începe lucrările pentru asfaltare. Este un proiect important, în valoare 3 milioane de euro
Vor fi modernizate drumuri pe o întindere de 8 kilometri aproximativ și se va reface accesul în curte la fiecare proprietate. Tot pe partea de infrastructură a avut loc şi modernizarea drumului județean 561A, împreună cu Consiliul Județean Dolj, cu trotuare, parcări în centrul comunei”, a specificat primarul Răzvan Mărgelu.

Primăria intenționează să introducă rețeaua de apă și canal în două sate

Pentru viitorul apropiat, administrația locală din comuna Moțăței are pe agenda de investiții introducerea de apă și canalizare în satele Moțăței Gară și Dobridor. „Sperăm să semnăm contractul de finanțare pentru apă și canal chiar în această perioadă”, a mărturisit primarul.

O altă investiție pe care și-o propune acesta este înființarea unui centru de permanență pentru locuitorii comunei.
„Ne propunem să atragem fonduri pentru cât mai multe proiecte, astfel încât comuna Moțăței să ofere condițiile cele mai bune pentru cetățeni. Ne bucurăm că am reușit să modernizăm școlile și să le oferim un mediu modern copiilor, care sunt viitorul nostru. Infrastructura este, de asemenea, în centrul atenției administrației locale”, a transmis Răzvan Mărgelu.

Exit mobile version