Acasă Bani & Afaceri Un pas înainte pentru pacienții din regiune, odată cu deschiderea Centrului de...

Un pas înainte pentru pacienții din regiune, odată cu deschiderea Centrului de Imagistică Onioptic Medical: Contract cu CAS și cele mai performante echipamente de pe piață

Echipamentul RMN pus la dispoziție de centrul de imagistică Onioptic Medical este mai ușor de tolerat de către pacienții claustrofobi.

Pacienții din Craiova și nu numai beneficiază, de câteva luni, de accesul la servicii medicale imagistice de ultimă generație, odată cu deschiderea Centrului de Imagistică Onioptic Medical.

Într-o perioadă în care patologiile de orice natură sunt într-o creștere fulminantă, investigațiile CT și RMN de înaltă performanță permit diagnosticarea și urmărirea celor mai complexe patologii. Prin urmare, la Centrul de Imagistică Onioptic Medical, pacienții au acces la gama de vârf în ceea ce privește aparatura medicală imagistică, inclusiv gratuitatea serviciilor medicale pentru pacienții asigurați, datorită relației contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Dolj.

Echipament RMN mai uşor de tolerat de pacienţii claustrofobi

Echipamentul RMN pus la dispoziție de centrul de imagistică Onioptic Medical este mai ușor de tolerat de către pacienții claustrofobi:

„Echipamentele deținute sunt cele mai performante echipamente existente la momentul actual pe piața din România. Ele permit efectuarea oricărui tip de investigații imagistice CT și RMN.

Aparatul de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN) – are o deschidere de 70 cm, astfel fiind redusă senzația de claustrofobie”, transmite coordonatorul Centrului de Imagistică Onioptic Medical, dr. Lorena Sas, în contextul în care astfel de examinări pot produce un disconfort psihic accentuat pacienților care se tem de spații închise.

Cele mai noi softuri şi siguranţă deplină

Medicul explică de ce este atât de performant un astfel de aparat: „Este un echipament de 3 Tesla, cu aproape douăzeci de antene dedicate pentru fiecare segment în parte. Este un dispozitiv de vârf în clasa aparatelor de rezonanță magnetică, fiind echipat cu cele mai noi softuri de investigație, ce permit examinarea de înaltă fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului într-un timp foarte scurt. Dispozitivul este complet neiradiant, putând fi folosit chiar și în cazul gravidelor”. Altfel spus, folosește o tehnologie care permite efectuarea de investigații de cea mai înaltă acuratețe, fiind vârful de gamă al producătorului.

Scanare rapidă, tomografie computerizată cu iradiere redusă

Centrul de imagistică Onioptic Medical este dotat și cu un aparat Computer tomograf (CT), dotat cu o tehnologie inovativă ce a permis diminuarea iradierii. În cazul echipamentului CT, de asemenea vârf de gamă al producătorului, scanarea este extrem de rapidă, iar doza de iradiere este considerabil scăzută. ”Echipamentul CT facilitează efectuarea de examinări rapide cu doze reduse de iradiere”, spune medicul coordonator.

Centrul de Imagistică Onioptic Medical deține contract cu CAS Dolj

Centrul de Imagistică Onioptic Medical este în relație contractuală cu Casa de Asigurări Dolj din luna iulie 2023.

„Putem efectua examinări gratuite, inclusiv pentru pacienții oncologici, pacienții cu deficite neurologice, precum și pentru cei cu afecțiuni cardiovasculare. În ultimul timp, din păcate, există o prevalență din ce în ce mai mare a acestor patologii, ce necesită investigații complexe, atât în scop diagnostic, cât și terapeutic. Echipamentul CT permite, de asemenea, efectuarea de examinări angio-CT pentru orice segment al corpului, inclusiv coronaro-CT, investigație vitală pentru prevenirea infarctului miocardic.”, mai spune dr. Lorena Sas.

Personalul medical care își desfășoară activitatea în cadrul centrului are o experiență vastă în practica medicală, iar serviciile oferite au câștigat rapid încrederea pacienților. Adresabilitatea s-a extins odată începută colaborarea cu Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, obiectivul Centrului de Imagistică Onioptic Medical fiind de a oferi cele mai bune servicii de imagistică medicală din Oltenia tuturor pacienților care au nevoie.

„Deschiderea acestui centru medical reprezintă nu doar un eveniment în peisajul medical local, ci și un angajament ferm pentru furnizarea de servicii de calitate în Craiova. Suntem încrezători că această adiție la infrastructura medicală existentă va contribui la îmbunătățirea stării de sănătate în regiune. Cu o echipă dedicată de profesioniști și cu facilități ultramoderne, Onioptic Medical este pregătit să ofere îngrijirea și suportul necesar pentru sănătatea fiecărui pacient”, transmite echipa centrului.

Citeşte şi: Fiscul „scumpește” amenzile

Exit mobile version