Acasă Bani & Afaceri A fost inaugurat dispensarul din Bucovăţ. Acesta include laborator de analize şi...

A fost inaugurat dispensarul din Bucovăţ. Acesta include laborator de analize şi clinică medicală

Comuna Bucovăţ are dispensar nou.

Locuitorii din Bucovăţ pot beneficia, de acum înainte, de servicii medicale oferite pentru o gamă largă de specialităţi, chiar la ei în comună, odată cu inaugurarea noului dispensar. Clădirea modernă, cu etaj şi lift, găzduieşte atât cabinetele medicilor de familie, cât şi un cabinet de stomatologie, un laborator de analize medicale şi o clinică medicală. Investiţia s-a ridicat la o valoare de 1,2 milioane lei, bani proveniţi din PNDL II.

Spaţii moderne şi servicii extinse de sănătate în noul dispensar

„Cei trei medici de familie care servesc comunitatea au, în sfârşit, spaţii dedicate, moderne, în care să îşi poată desfăşura activitatea. Cabinetele sunt dotate cu mobilier şi aparatură. La parter avem un cabinet stomatologic. În plus, avem o clinică medicală care vine cu foarte multe servicii de sănătate pentru cetăţenii comunei. Dispensarul se află chiar în centrul comunei”, a transmis Cristian Tuţă, primarul din Bucovăţ.

„Până acum două luni, medicii de familie şi dentistul îşi desfăşurau activitatea în clădirea Primăriei, în spaţii înghesuite. Mai avem un dispensar făcut pe acelaşi program în Palilula, care urmează să fie inaugurat într-o lună sau două. Este concesionat de aceeaşi clinică. Mai avem şi la Sărbătoarea un dispensar. Acesta va fi reabilitat cu fonduri de la bugetul local”, a adăugat acesta.

Dr. Iuliana Radu, unul dintre medicii de familie care au grijă de pacienţii din Bucovăţ, consideră că deschiderea noului centru este un mare pas pentru comunitate.

„Deschiderea acestui spaţiu medical este deosebit de benefică atât pentru noi, medicii de familie, cât şi pentru toată populaţia comunei Bucovăţ, dar şi a comunelor învecinate. Faptul că a crescut accesibilitatea pe toate serviciile medicale este extraordinar”, a declarat aceasta.

Laborator de analize şi specialităţi numeroase, la un pas de cetăţenii din Bucovăţ

Prin concesionarea restului clădirii unei clinici medicale, autorităţile spun că accesul oamenilor la serviciile de sănătate va fi mult mai uşor.

Daniela Udrea, asistent medical generalist în cadrul clinicii Vitaplus, se arată bucuroasă că personalul îşi poate desfăşura activitatea într-un cadru după norme europene.

„Putem să oferim comunităţii posibilitatea de a avea parte de servicii medicale de ultimă generaţie, foarte accesibile. Pînă acum, locuitorii erau nevoiţi să se deplaseze în Craiova pentru anumite specialităţi. Acum acestea le sunt la îndemână, iar noi ne bucurăm că am venit în întâmpinarea comunităţii cu astfel de oportunitate. Cetăţenii din Bucovăţ beneficiază de specialităţi diverse, printre care cardiologie, medicină internă, ginecologie. Dacă serviciile medicale nu pot fi oferite imediat, avem soluţia de a redirecţiona pacientul către cea mai apropiată clinică Vitaplus pentru a i se oferi serviciile medicale de care are nevoie. Avem şi o colaborare cu un laborator de analize care foloseşte aparatură performantă, cu reactivi recomandaţi de producători. Îndemnăm oamenii să se programeze, lucrăm mult pe programe de prevenţie”, a transmis asistenta.

Exit mobile version