Acasă Bani & Afaceri Arabia Saudită investește 38 de miliarde de dolari pentru a deveni cel...

Arabia Saudită investește 38 de miliarde de dolari pentru a deveni cel mai important centru de gaming

Guvernul din Arabia Saudită investește sume enorme de bani în dezvoltare în diverse domenii. După proiecte precum The Line, care își propune crearea unui oraș liniar de 170 de km, următorul gigant este un centru de gaming.

Investițiile majore iau naștere în Arabia Saudită prin intermediul binecunoscutului PIF – The Public Investment Fund. Potrivit acestora, Fondul de Investiții Publice are un portofoliu de investiții de talie mondială, axat pe investiții durabile, atât la nivel național, cât și internațional.

Aceștia își propun un plan pe mai mulți ani. Scopul final este ca Arabia Saudită să devină principalul investitor de pe mapamond, potrivit site-ului oficial al PIF. 

Arabia Saudită, raiul jocurilor

Arabia Saudită a creat inclusiv un organism numit „The Saudi Esports Federation”. El este un organism de reglementare care se ocupă de creșterea sportivilor de elită din domeniul jocurilor de noroc și de dezvoltarea comunității și industriei jocurilor din Arabia Saudită.

Ca parte a strategiei sale de diversificare a economiei în afara petrolului, saudiții investesc sume considerabile în industria e-sports. Suma pusă la bătaie pentru de a deveni următorul centru al industriei jocurilor video este de 38 de miliarde de dolari.

Savvy Games Group este filiala PIF care se ocupă de partea de gaming în domeniul dezvoltării saudite. „Acum suntem mai mult o companie de esports decât o companie de jocuri”, a declarat directorul executiv al Savvy, Brian Ward.

Cel mai mare eveniment de gaming din acest an va avea loc la Riad

„Festivalul de gaming” se anunță a fi unul dintre cele mai mari evenimente de gaming din lume. Gamers8 din 2022 a început pe 6 iulie și a avut loc până pe 8 septembrie. Festivalul este organizat de Federația Saudită de e-sports, principala asociație de sporturi sportive din această țară.

CITEȘTE ȘI: Cum „s-a sucit” Elon Musk. Critică inteligența artificială, dar își construiește una personală

Exit mobile version