Acasă Bani & Afaceri Teascul se modernizează

Teascul se modernizează

Primarul comunei Teasc, Marin Niţu

Comuna Teasc se modernizează, accesând proiecte pentru iluminat public inteligent, piste de biciclete, staţii de încărcare electrică a autovehiculelor şi sistem de colectare selectivă a deşeurilor. Nu sunt singurele proiecte avute în vedere de primarul Marin Niţu în această perioadă. Mai multe detalii ne oferă chiar acesta.

Se introduce asfalt pe cinci străzi

„Recent ne-a fost aprobat proiectul pentru modernizarea drumurilor de interes public în comuna Teasc. Vorbim de 4,5 kilometri de drumuri asfaltate, un proiect pe care sperăm să îl demarăm cât mai curând. Fondurile sunt alocate în cadrul programului naţional „Anghel Saligny”. Sunt incluse străzile Mihai Viteazul şi Eroilor din satul Secui şi străzile George Coşbuc, Pescarilor şi Bisericii din satul Teasc”, a spus primarul din Teasc.

Piste de biciclete în comună

Anul trecut, administraţiei locale i s-a aprobat un proiect pentru amenajarea unei piste de biciclete , prin PNRR, în satul Secui, pe străzile Eroilor şi Mihai Viteazul, pe ambele sensuri ale carosabilului.
„Intenţionăm să depunem un nou proiect pentru extinderea pistelor de biciclete în satul Teasc, de-a lungul Drumului Naţional, pentru care a fost nevoie de cadastrarea şi luarea în administrare a terenului de la Drumurile Naţionale”, a spus Marin Niţu.

Staţii electrice pentru încărcarea maşinilor

Primăria Teasc a depus un proiect şi pentru o staţie de încărcare a maşinilor electrice, care va fi amenajată la sediul Primăriei, astfel încât să permită pentru viitor şi accesarea unor fonduri pentru un microbuz şcolar electric.
În cursul anului trecut a fost aprobat şi proiectul de modernizare a iluminatului public în satul Teasc din comună, program prin care se vor schimba toate corpurile de iluminat public cu becuri LED, un sistem inteligent cu variaţii de intensitate în funcţie de mai mulţi factori.

„Totodată, la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, am depus un proiect pentru înfiinţarea unui sistem de colectare a deşeurilor, în valoare de 778.000 euro, cetăţenii vor putea astfel să colecteze selectiv în viitorul apropiat”, a transmis edilul.

Canalizarea, la final

O altă veste bună este că primăria comunei a obţinut, prin PNRR, peste 1,1 milioane de lei. pentru reabilitarea grădiniţei din Teasc.

În acest moment, se pregăteşte procedura de recepţie a canalizării din satul Teasc, un proiect derulat prin PNDL I. „Anul trecut am efectuat recepţia la canalizarea din satul Secui. Tot în această perioadă ne pregătim de recepţia proiectului reabilitare, modernizare şi dotare a Şcolii Gimnaziale Teasc, unde am obţinut 1,5 milioane de euro prin ADR S-V Oltenia”, a mai declarat Marin Niţu.

Acesta spune că investiţiile continuă în comună şi că administraţia are în vedere accesarea de fonduri pentru noi obiective.

Exit mobile version