Acasă Bani & Afaceri 4 semne că te confrunți cu umiditate excesivă acasă

4 semne că te confrunți cu umiditate excesivă acasă

Mai devreme sau mai târziu, cu toții ne dorim să locuim în propria casă. Nevoia de intimitate, dar și dorința de a beneficia de mai mult spațiu sunt principalele motive pentru care orice familie începe să-și creioneze un astfel de plan.
Dacă și tu îți dorești propria locuință, asigură-te că alegi doar materiale de calitate pentru construcție, iar un bun exemplu în acest caz este tigla metalica. Acoperișul are un rol esențial pentru a menține un climat confortabil în noua ta casă. O astfel de alegere va avea un impact important inclusiv în reducerea umidității. Și pentru că mulți oameni se confruntă cu această problemă, te vom ajuta să descoperi care sunt principalele 4 semne ce ar putea să te pună pe gânduri:

Senzație continuă de frig – pereți și podele foarte reci

Tocmai ce te-ai mutat în casă nouă și ai senzația că pereții și podelele sunt extrem de reci? Acesta este primul semn că s-ar putea să te confrunți cu un nivel crescut de umiditate. În astfel de situații, s-ar putea ca pe viitor, podeaua, dar și lavabila să se umfle.

Apariția crăpăturilor – imaginea unor pereți scorojiți

Un alt fenomen care îți poate indica faptul că te confrunți cu umiditatea este reprezentat de pereții scorojiți. Atunci când locuiești într-o casă cu un nivel crescut de umiditate, va trebui să știi că renovări precum lipirea tapetului pe un perete accent pot fi aproape imposibilă.

Miros greu – un semn specific al umidității excesive

De altfel, mirosul greoi este un alt semn ce îți poate indica faptul că locuiești într-o casă care se confruntă cu o astfel de problemă. Acesta este, de fapt, principalul semn care ar trebui să te pună pe gânduri.

Apariția petelor de mucegai

Probabil cel mai întâlnit semn care îți indică faptul că te confrunți cu umiditatea excesivă este apariția petelor de mucegai. Dacă până acum credeai că mucegaiul își poate face simțită prezența doar pe tavan și pe pereți – peste lavabilă, află că se poate strecura inclusiv pe marginea ușilor, geamurilor, între plăcile de gresie și faianță, dar și pe podea sau mobilă.

Tips&Tricks – cum reduci umiditatea de acasă

Umiditatea este o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni. Din fericire, există câteva metode simple pe care le poți aplica pentru a ține situația sub control:

  • Nu pune rufele la uscat în casă;
  • Aerisește camerele în fiecare dimineață și, mai ales, baia după fiecare duș;
  • Nu uita să folosești hota atunci când gătești;
  • Încearcă să găsești alt loc plantelor din casă – acestea eliberează vapori de umiditate în aer.

Așadar, dacă și tu te confrunți cu astfel de probleme, specialiștii recomandă să iei măsuri încă de la primele semne. De altfel, dacă acum te-ai apucat de construit, asigură-te că alegi doar materiale de construcție calitative pentru a evita astfel de situații pe viitor. Cel mai bun exemplu în acest caz este acoperișul. Alege o țiglă metalică de calitate și asigură-te că este montată corespunzător.

Exit mobile version