Acasă Bani & Afaceri Dolj: 100 de tineri și femei din mediul rural, sprijiniți printr-un proiect...

Dolj: 100 de tineri și femei din mediul rural, sprijiniți printr-un proiect social derulat de Fundația Adina Stiftelsen

60 de tineri și 40 de femei din trei comune doljene au găsit sprijin pentru dezvoltare în domeniul cetățeniei active și a perspectivelor de angajare în cadrul unui proiect derulat de Fundația Adina Stiftelsen în parteneriat cu Adina Stiftelsen Bergen și Stiftelsen Kirkens Bymisjon Bergen cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România. Programul este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Activitățile proiectului „De la elev la angajat: Advocacy și servicii de instruire pentru tineri și femei la risc în județul Dolj” vin în continuarea mai multor inițiative ale Fundației Adina Stiftelsen, care implementează de 15 ani activități educaționale pentru copii, tineri și familii vulnerabile din zonele rurale ale județului Dolj.

Proiectul continuă programele derulate de Fundația Adina Stiftelsen

Acest nou proiect vine în completarea programelor derulate în prezent de Fundația Adina Stiftelsen și adresează problema inactivității în rândul tinerilor și femeilor la risc prin implementarea a două noi programe.

Pe de o parte, cel puțin 60 de tineri cu vârste între 13-24 ani din comunele Fărcaș, Goiești, Șimnicu de Sus din județul Dolj, vor fi sprijiniți să beneficieze de activități pentru împuternicirea și dezvoltarea atitudinilor și abilităților necesare ca elevi, colegi, angajați și membri activi în comunitate, inclusiv prin implementarea programului V13 care să combine suportul social cu activarea.

De cealaltă parte, proiectul își propune să sprijine creșterea participării active a cel puțin 40 de femei peste 16 ani din comunele Fărcaș, Goiești, Șimnicu de Sus din județul Dolj în activități pentru împuternicirea și dezvoltarea atitudinilor și abilităților necesare ca părinți, angajați și membri activi în comunitate, inclusiv prin implementarea programului Empo, ca model de reconciliere a vieții profesionale cu cea socială / familială.

La evenimentul de săptămâna trecută au fost prezenți femeile şi tinerii participanţi în proiect, alți tineri înscriși în programele fundației, membri din comunitate, voluntarii fundației dar și tineri experți ai partenerului norvegian Adina Stiftelsen Bergen, ocazie cu care au fost

prezentate activitățile desfășurate până în prezent în cadrul proiectului.

142 de voluntari, 2238 de ore de voluntariat, 4852 de case vizitate

Până în prezent, în proiect au fost implicați 142 voluntari, cumulând un total de 2238 ore de voluntariat de la începutul proiectului .

4852 de case din 29 sate au “primit” vizita voluntarilor implicati in cartografierea problematicii excluziunii sociale si a somajului în rândul grupurilor țintă. În urma acestor vizite, au fost aplicate 405 chestionare care se regăsesc la adresa http://fundatia-adina.ro/active-citizens-fund.

120 voluntari au sustinut 150 ateliere pentru 94 de tineri și femei și au împărtășit cunoștințe și experiențe personale. Iar proiectul continuă.

Exit mobile version