Acasă Bani & Afaceri Magnolia Residence, despre investiţiile în imobiliare pe timp de inflaţie

Magnolia Residence, despre investiţiile în imobiliare pe timp de inflaţie

Magnolia Residence

În peste 18 de ani de existență pe piața imobiliară din Craiova, Magnolia a trecut de la construcția câtorva case pe an la ridicarea de blocuri de locuințe în cartiere dezvoltate.

Dezvoltatorii Magnolia au reuşit să înfrunte cu succes, în aceşti ani, provocările crizei economice, ale pandemiei, iar mai recent efectele instabilităţii cauzate de război. Cheia a fost adaptarea, transmite Mihaela Iovan, unul dintre managerii Magnolia Residence.

În prezent, cea mai stringentă provocare este inflaţia ridicată. Dezvoltatorii Magnolia explică de ce o investiţie în domeniul imobiliar rămâne oportună într-o astfel de perioadă.

„Atunci când alegi să faci investiții imobiliare pe timp de criză, ai mari șanse să cumperi un apartament nou cu 2 camere la un preț mai convenabil decât în alte momente, fiind un lucru știut că în astfel de perioade prețurile tind să se stabilizeze. Când economia se redresează, prețurile încep să crească din nou”, spune Aurel Iovan, manager Magnolia Residence. Acesta oferă şi un exemplu edificator: un apartament nou cu 2 camere, de circa 60 mp, realizat încă din anul 2012, foarte bine receptat de clienţi, costa în 2013 29.000 de euro. În anul 2021, acelaşi model de apartament a fost vândut cu preţul de 53.000 de euro. „Avem un randament de peste 82% în opt ani”, transmite dezvoltatorul imobiliar.

Spre deosebire de acțiunile cotate la bursă sau valută, proprietățile imobiliare sunt o investiție cu un grad ridicat de siguranță. Şi depozitele la bancă devin vulnerabile în timpuri inflaţioniste, când banii se devalorizează, ceea ce înseamnă că, de fapt, lichiditățile pot genera pierderi.

Adaptarea continuă la realitatea pieţei, cheia stabilităţii

În privinţa proiectelor dezvoltate sub numele Magnolia, dezvoltatorii spun că evoluţia pe piaţă vine din adaptarea continuă la nevoile clienţilor.

„În pandemie, pentru că mulţi clienţi s-au reorientat către zone cu multă verdeaţă, liniştite, aproape de natură, am hotărât să iniţiem proiectul Panoramic, în zona Staţiunii Didactice Banu Mărăcine, care oferă un cadru aparte şi o calitate a aerului mult mai ridicată”, precizează Mihaela Iovan, dezvoltator Magnolia Residence. Printre facilităţile complexului se numără piscină exterioară, loc de joacă, teren de tenis, pistă de alergare, sală de fitness, restaurante, staţie pentru încărcarea maşinilor electrice. Prima etapă a proiectului Magnolia Panoramic cuprinde infrastructură, 10 case şi 2 blocuri.

Dar proiectul imobiliar de referinţă al dezvoltatorilor este Magnolia Metro, cel mai mare cartier rezidențial cu circuit închis din Craiova, în care aceştia construiesc de peste 15 ani. Ansamblul cuprinde peste 600 de locuințe deja livrate, iar în primavara anului 2021 s-a extins cu încă o alee. Complexul dispune de toate utilităţile, minimarketuri, terase şi restaurant, piaţă, loc de joacă pentru copii, cabinete medicale, grădiniţă, farmacie şi biserică.

Exit mobile version