Acasă Bani & Afaceri Primăria din Rojişte lucrează intens la proiecte, pe final de an

Primăria din Rojişte lucrează intens la proiecte, pe final de an

Primarul comunei Rojiste

Noul program de investiţii “Anghel Saligny” a fost aşteptat cu interes de către administraţiile locale, inclusiv de Primăria din comuna Rojişte. Nici nu a demarat bine acest program, că autorităţile din Rojişte au şi avut pregătite două cereri de finanţare. Acestea sunt deja depuse la Ministerul Dezvoltării.

Primăria vrea să introducă reţeaua de canalizare

Printre priorităţile administraţiei se numără introducerea canalizării în comună. Acesta este obiectivul unuia dintre cele două proiecte recent depuse de către primăria Rojişte şi care aşteaptă avizul Ministerului.
“Unul dintre proiectele pentru care am depus cerere de finanţare în această perioadă, în cadrul programului Anghel Saligny, este înfiinţarea unei reţele de canalizare menajeră şi staţie de epurare în Rojişte şi Tâmbureşti, cu o valoare totală de aproximativ 31 milioane lei. Vor fi 2441 de beneficiari direcţi, iar lungimea reţelei este de aproape 20 de kilometri”, precizează primarul comunei Rojişte, Ionel Nedelcu.

Se va asfalta complet comuna

A doua cerere de finanţare vizează modernizarea drumurilor interioare în comuna Rojişte, pe o lungime de aproximativ 10 km, în satele Rojişte şi Tâmbureşti. Se vor asigura accesul la proprietăţi, locuri de parcare, oprire şi staţionare, iar valoarea totală a proiectului este de peste 16 milioane lei.

“Este vorba despre un proiect de modernizare drumuri de interes local, o continuare a vechiului proiect prin AFIR, care e 95% finalizat. Acolo mai avem nişte podeţe, pe care nu le-am construit pentru că trebuie să venim cu conductele cu apă înainte. Prin acest al doilea proiect, vom reuşi să asfaltăm complet comuna”, spune primarul.

Tot pe partea de infrastructură, Rojişte a depus o cerere de finanţare şi prin AFIR, pe măsura 4.3., pentru modernizarea a 9 drumuri de exploataţie agricolă, o investiţie care presupune asfaltarea unei rute de circa 5 kilometri. Suprafaţa lucrării este de aproape 20 de hectare. Valoarea acestei investiţii este în jur de 1 milion de euro.

Săli de sport în comuna Rojişte

Administraţia locală a investit şi în proiecte pe plan sportiv şi recreativ în Rojişte, iar în curs de finanţare se află şi un proiect pentru construirea unei săli de sport tip cu 180 locuri, în satul Rojişte. “Va fi o construcţie cu parter şi etaj. Prin hotărâre de Consiliu Local, administraţia locală a cedat terenul către Compania Naţională de Investiţii, care va derula procedurile de achiziţie şi va încheia contractul cu viitorul constructor”, transmite edilul.

Pe lângă acest teren, administraţia locală a finalizat deja o bază sportivă în satul Rojişte şi o alta este în curs de realizare în Tâmbureşti. “Sunt două terenuri de mini-fotbal, cu gazon sintetic, de care se vor putea bucura din plin elevii”, spune Ionel Nedelcu.

Primăria comunei Rojişte desfăşoară şi alte proiecte în această perioadă. Despre acestea, puteţi afla mai multe detalii dintr-un material viitor.

Exit mobile version