16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLeul deschide săptămâna în depreciere față de moneda europeană, contrar tendințelor din regiune

Leul deschide săptămâna în depreciere față de moneda europeană, contrar tendințelor din regiune

Luni, monedele din regiune s-au întîrit în fața euro, nu însă și leul, care s-a tranzacționat la o valoare medie de peste 4.76 unități în fața euro, potrivit datelor transmise de Banca Națională în jurul prânzului. Practic, leul se întoarce la nivelul de acum două săptămâni, de la începutul acestei luni, când a mai trecut de pragul de 4.76 unități în fața euro, scrie Hotnews.

Context extern:

Într-o tentativă de a incheia luna următoare un tratat comercial cu China , negociatorii americani au renunțat la o parte din cererile lor. Pentru a obține cât mai mult in alte dosare de negociere (cum ar fi incetarea transferurilor obligatorii de tehnologii, cresterea nivelului de protejare a proprietatii intelectuale si usurarea accesului pe piata chineza) delegatia americana a hotarat sa renunte la unele solicitari legate de reducerea ajutoarelor acordate de guvernul chinez companiilor proprietate de stat.

Context intern:
Vineri, perechea EUR/RON a avut o sesiune de tranzacționare destul de plictisitoare, pe volume reduse de tranzacționare, potrivit unui raport al unei bănci comerciale. Datele slabe privind contul curent nu au părut să impresioneze piața, iar perechea a închis în jurul valorii de deschidere – 4.7600.

În lipsa unor date importante pe frontul local, așteptăm ca EUR / RON să tranzacționeze în intervalul 4.7550-4.7750 cu o tendință ascendentă, mai arată raportul citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS