14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri„Revoluția fiscală“ a tăiat salariile a peste 15.000 de doljeni

„Revoluția fiscală“ a tăiat salariile a peste 15.000 de doljeni

În urma transferului de contribuții de la angajator la angajat, au scăzut salariile nete (cel puțin în acte) pentru aproximativ un milion de salariați din România

Mii de angajați cu contracte de muncă din Dolj s-au trezit cu salariile nete diminuate în acte, după ce statul a obligat angajatorii să facă transferul de contribuții în sarcina angajatului. Datele de la Inspecția Muncii arată că mulți angajatori nu le-au majorat salariile brute în acte câtorva mii de salariați, ceea ce se transpune printr-o diminuare a salariului net în acte. Este posibil ca firmele să le fi acordat prime sau bonusuri, ca să ajungă la același nivel al salariului încasat de acești oameni anul trecut, dar este posibil ca unora să li se fi diminuat efectiv salariile pe care le primesc „în mână“.

Decizia guvernului de a transfera contribuțiile sociale de la angajatori la angajați, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018, a avut și efecte negative pe piața muncii. De la începutul acestui an, contribuțiile sociale (CAS și CASS) au trecut de la angajator în sarcina angajatului, fiind reținute din salariul acestuia tot de către angajator și virate la stat tot de acesta, doar că i se scad angajatului din venitul brut.
Guvernul a adoptat OUG nr. 79/2017 privind modificarea Codului Fiscal pentru transferul contribuțiilor de la angajat la angajator. Acest transfer se putea efectua direct în actele contabile. Însă pentru ca angajatul să fi beneficiat cel puțin de același salariu net ca înainte de transfer, atunci angajatorul trebuia să îi mărească salariul brut în contractul colectiv de muncă, majorare ce trebuia să fie de aproximativ 22 – 24%, astfel încât salariatul să fi primit din 2018 același salariu net ca înainte de modificarea fiscală. Acest lucru se putea face prin încheierea unui act adițional la contractul individual de muncă, prin care se majora venitul brut al angajatului, astfel încât salariul net să nu fie diminuat și fără a fi crescută efectiv cheltuiala angajatorului cu acel salariat. Potrivit legislației, angajatorii aveau termen să le modifice angajaților salariile brute și să evidențieze acest lucru în contractele individuale de muncă până pe 31 martie 2018.

Mii de angajați, cu salariile tăiate

GdS a solicitat în repetate rânduri la Inspecția Muncii (de la nivel central) o situație cu numărul de angajați pentru care angajatorii nu au majorat salariile brute prin acte adiționale la contractele de muncă. La vremea respectivă, după 31 martie 2018, existau 68.000 de doljeni care s-au ales cu salariile nete tăiate în acte, din cauza transferului de contribuții de la angajator la angajat și din cauză că angajatorii nu le majoraseră salariile brute în acte. Potrivit datelor din piața muncii din Craiova, unii angajați cărora angajatorii nu le-au majorat salariile brute au primit prime, bonusuri sau chiar bonuri de masă, pentru a compensa tăierea de salarii din acte, în timp ce alți angajați s-au ales cu reducerea sumelor primite „în mână“ lună de lună. Bonusurile și primele pot fi tăiate oricând de către angajatori, pe când salariile din contractele individuale de muncă pot fi mai greu diminuate. Acum a fost posibilă această diminuare în documentele care atestă munca legală, ca urmare a „revoluției fiscale“ adoptate anul trecut de guvern. GdS a revenit cu întrebări la Inspecția Muncii în lunile iulie și august, legat de acest subiect. Concret, pentru 15.168 de angajați nu s-au modificat contractele individuale de muncă nici în 2017, nici în 2018. Ceea ce înseamnă că după transferul de contribuții de la angajator la angajat, care este obligatoriu prin lege, salariații respectivi s-au trezit cu salariile nete tăiate sau cel puțin așa rezultă din acte. „Numărul total de contracte de muncă înregistrate de către angajtori din județul Dolj, active la data de referință 1.01.2017, cu data de începere a activității înainte de data de referință, pentru care nu a fost înregistrată nicio actualizare a vreunui element de contract în perioada 1.01.2017 – 24.08.2018 (data procesării) este de 15.168“, se arată în răspunsul Inspecției Muncii, transmis la solicitarea GdS. Angajații respectivi, cărora nu li s-au adus modificări la contractele individuale de muncă, sunt din mediul privat, având în vedere că au contracte înregistrate în REVISAL. Din martie și până acum se observă că s-a diminuat numărul celor care au avut parte de tăieri de salarii în acte, față de cât încasau anul trecut.

11% din toți angajații doljeni au salarii mai mici în acte

Potrivit instituției, la începutul anului 2017 erau înregistrate în Dolj 168.274 de contracte individuale de muncă.
Ceea ce înseamnă că în 9% dintre contractele de muncă din Dolj au fost diminuate anul acesta salariile în contractele de muncă, față de anul trecut, din cauza transferului de contribuții și din cauză că angajatorii nu le-au majorat salariile brute în acte. Cel mai probabil, multe astfel de persoane primesc prime sau bonusuri, astfel încât să ajungă la același nivel al salariului net ca înainte de apariția OUG nr. 79/2017, a precizat cu ceva vreme în urmă un consultant fiscal din Craiova. El a mai explicat că unii angajatori nu au dorit să le majoreze salariile brute angajaților până acum, pentru că așteaptă să vadă dacă legea de aprobare a OUG nr. 79/2017 va trece sau nu de parlament. Legea nu a fost aprobată nici până în acest moment.
Dacă raportăm numărul de contracte de muncă la care nu s-a efectuat nicio modificare în sistemul informatic al Inspecției Muncii care gestionează Registrul General de Evidență a Salariaților (REVISAL) la numărul de salariați efectivi care sunt acum în Dolj (142.471 de persoane) observăm că procentul salariaților care efectiv au salariile diminuate în documente este de 10,67% din numărul de angajați din Dolj.
Înainte de intrarea în vigoare a OUG nr. 79/2017, temerile în piața muncii erau legate de faptul că le vor fi diminuate salariile nete, dacă angajatorii nu le majorează salariile brute, astfel încât să fie suportat transferul de contribuții. Un angajator de top din Craiova chiar și-a amenințat angajații, în timpul negocierii Contractului colectiv de muncă, că nu le va crește salariile brute în contextul transferului de contribuții, dacă nu acceptă oferta salarială propusă în timpul negocierilor. În cele din urmă, compania le-a efectuat majorarea salariilor brute, astfel încât salariile nete să nu le fie afectate, după transferul de contribuții.
În urmă cu o lună, liderii sindicali de la Blocul Național Sindical anunțau că, la nivelul întregii țări, există peste un milion de angajați care au salariile diminuate ca urmare a așa-numitei „revoluții fiscale“ adoptate anul trecut de guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS