10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPeste 2.000 de locuri de muncă vacante

Peste 2.000 de locuri de muncă vacante

Oferta de noi locuri de muncă în Dolj este una generoasă. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Dolj avea înregistrate ieri peste 2.000 de locuri de muncă vacante, în creștere față de perioada anterioară a anului trecut, a precizat purtătoarea de cuvânt a instituției, Alina Ghercioiu. În cele peste 2.000 de locuri de muncă sunt cuprinse și o parte din cele oferite în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă, organizată în data de 20 aprilie. „Din cele peste 2.000 de locuri de muncă, 118 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, respectiv programator, proiectant, inginer mecanic, medic, manager financiar, consilier juridic, formator, coordonator sănătate și securitate în muncă, economist și sunt mai multe posturi pentru ingineri, diverse specializări“, a precizat purtătoarea de cuvânt a AJOFM Dolj.
Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite, totuși, persoanelor fără studii superioare, calificate sau necalificate, cum ar fi: construcții, alimentație publică, protecție și pază și comerț.
În Dolj există un paradox pe piața muncii. În timp ce în evidențele AJOFM sunt peste 22.000 de șomeri, iar rata șomajului este de 8,5% (locul patru pe țară), totodată există și peste 2.000 de locuri de muncă neocupate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS