16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinistrul de Finanţe, despre impozitarea BOR: Banii vor rămâne în cadrul bisericii pentru activităţi cu caracter social

Ministrul de Finanţe, despre impozitarea BOR: Banii vor rămâne în cadrul bisericii pentru activităţi cu caracter social

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, susţine că sumele pe care teoretic statul ar trebui să le ia ca impozit Bisericii Ortodoxe Române (BOR) vor rămâne în cadrul bisericii pentru activităţi cu caracter social, transmite Agerpres. „Nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar în a sublinia mult mai bine şi mai clar rolul acesteia pe care îl are în societate vizavi de problemele cu caracter social. Adică, acele sume pe care statul teoretic al trebui să le ia rămân la Biserică. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani întreprinde activităţi cu caracter social pe care statul le menţionează şi anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilităţi, oameni în vârstă,”, a declarat astăzi Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

În ceea ce priveşte modul în care poate fi verificată Biserica dacă a derulat acele activităţi sociale, mai ales că în momentul de faţă biserica nu plăteşte impozit pe ceea ce vinde şi pe serviciile pe care le oferă populaţiei, Teodorovici a răspuns că este posibil să se aplice o sumă forfetară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS