Acasă Bani & Afaceri Rata şomajului a stagnat în luna iulie la 6,8%

Rata şomajului a stagnat în luna iulie la 6,8%

Evoluţia ratei şomajului, potrivit INS
Evoluţia ratei şomajului, potrivit INS

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost în luna iulie de 6,8%, în stagnare faţă de luna anterioară, dar şi comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS). „Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent este de 630 mii persoane, în creştere faţă de luna precedentă (627 mii persoane), dar neschimbat faţă de aceeaşi lună a anului anterior (630 mii persoane). Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 2,2 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,8% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,6% în cazul celor de sex feminin)”, arată INS, într-un comunicat.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,6% pentru luna iulie 2015 (6,5% în cazul bărbaţilor şi 4,4% în cel al femeilor).

Potrivit INS, numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 76,3% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iulie 2015.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version