10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinistrul Finanţelor: Supraacciza pe carburanți nu va mai fi eliminată din 2016, ci din 2017

Ministrul Finanţelor: Supraacciza pe carburanți nu va mai fi eliminată din 2016, ci din 2017

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, astăzi, că în cadrul discuțiilor tehnice care au avut loc între reprezentanții partidelor parlamentare cu privire la reexaminarea Codului fiscal, s-a decis amânarea cu un an a măsurii de eliminare a supraaccizei pe carburanți, aceasta urmând să fie aplicată din 2017, nu din 2016, așa cum era stabilit inițial, scrie Agerpres. „S-a ajuns la un consens, la acest nivel cel puțin, vizavi de amânarea a două măsuri. În primul rând TVA va fi la 20% de la 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017, de 19%. O a doua măsură propusă de PNL a fost aceea de a amâna pentru un an de zile eliminarea supraaccizei pentru 2016, urmând ca acest lucru să se întâmple din 2017. Acestea au fost cele două măsuri propuse de PNL”, a declarat Teodorovici, la finalul discuțiilor, care au avut loc la Palatul Parlamentului.

El a precizat, însă, că ținta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsă nici acum, după aplicarea acestor măsuri de amânare. „Cifrele de astăzi, în urma discuției pe cele două măsuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 — 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi inițial, adică în jurul cifrei de 2%. (…) Deci, nu ne vom încadra în acea țintă de 1,2% impactul fiscal. Ministrul Finanțelor a mai spus că în cadrul întâlnirii cu reprezentanții partidelor politice s-a solicitat ca Guvernul să facă trimestrial în Parlament o informare cu privire la modul în care se realizează execuția bugetară, astfel încât parlamentarii să știe exact că ținta de deficit este respectată.

El a arătat că aceste modificări vor fi discutate și cu partenerii internaționali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS