10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMotorul Ford EcoBoost produs la Craiova, declarat pentru al patrulea an consecutiv "Cel mai bun motor sub 1 litru"

Motorul Ford EcoBoost produs la Craiova, declarat pentru al patrulea an consecutiv „Cel mai bun motor sub 1 litru”

Motorul Ford de 1 litru EcoBoost, apreciat la nivel internaţional
Motorul Ford de 1 litru EcoBoost, apreciat la nivel internaţional

Motorul Ford EcoBoost de un litru, în trei cilindri, produs şi la fabrica din Craiova, a fost declarat „Cel mai bun motor sub 1 litru”, pentru al patrulea an consecutiv, în cadrul prestigioasei competiţii “Motorul Internaţional al Anului”. Un juriu format din 87 de jurnaliști auto proveniţi din 35 de țări au declarat EcoBoost 1.0 cel mai bun motor din clasa sa, acesta fiind punctat pentru manevrabilitate, performanță, consum, rafinament și tehnologie. Compania Ford analizează în prezent posibilitatea introducerii unei noi tehnologii de control a funcționării cilindrilor, pentru a spori și mai mult eficiența motorului.

Trebuie menţionat faptul că Ford EcoBoost de 1.0 litri a fost câştigătorul general al celebrei competiţii trei ani la rând (2012, 2013 şi 2014), realizând astfel o performanţă unică. Motorul EcoBoost, pe care Ford îl produce în România, la Craiova şi în Germania, la Koln, a fost declarat Motorul Internațional al Anului pentru al treilea an consecutiv, iar în 2012 a câștigat premiul „Cel mai bun motor nou”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS