14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRus: Sunt adeptul autostrăzilor. Generaţia viitoare de miniştri va face autostrăzi

Rus: Sunt adeptul autostrăzilor. Generaţia viitoare de miniştri va face autostrăzi

Ministrul transporturilor, Ioan Rus, a declarat, ieri, că este adeptul autostrăzilor „în totalitate“, afirmând că îi place să şofeze cu viteză, motiv pentru care i-a fost suspendat permisul, el menţionând însă că, „raţional vorbind, trebuie să ne corelăm dorinţele şi visele cu posibilităţile“.
Rus a precizat, în cadrul Bucharest Forum 2014, că generaţia următoare de miniştri va face autostrăzi.
Ministrul a declarat că România are probleme, în acest moment, cu partea de sud-vest a ţării.
„Avem probleme cu zona de sud-vest, Piteşti – Craiova. Avem cel mai mare producător şi exportator care are probleme grave în a-şi transporta marfa către beneficiar, din cauza insuficientei modernizări a infrastructurii, care ar trebui să fie suport pentru el“, a arătat Rus.
El a adăugat: „În prezent, putem vorbi despre autostrăzi transcarpatice, timp de câţiva ani, dacă vrem să purtăm discuţii sau putem intra într-o zonă de past-cluster, în rezolvarea problemelor, de la drumuri regionale la drumuri expres, rapide, cu patru benzi, care trec prin localităţi, care au traseu de autostradă. Generaţia viitoare de miniştri va face autostrăzi“, a arătat Ioan Rus.
Ministrul transporturilor a mai spus că, în urmă cu 20 de ani, nu şi-ar fi închipuit că România va ajunge să exporte maşini Dacia în Germania. „Am vorbit mai devreme cu colegii de la Mioveni. Cine îşi închipuia, acum 20 de ani, că România va exporta Dacii în Germania? La Stuttgart, în poartă la Mercedes, vindem Dacii? Dacă cineva îmi spunea cum 20 de ani că aşa va fi, şi că vom avea cotă de piaţă importantă, spuneam că are probleme cu Spitalul nr. 9 din Bucureşti“, a afirmat Rus.
El a dat şi exemplul fabricii din Sebeş, care urmează să înceapă fabricaţia celei mai moderne cutii de viteze automată. „Cine îşi închipuia că în România se vor fabrica cutii de viteză automate, cu nouă trepte? Cea mai modernă cutie de viteză automată din lume începe fabricaţia. Fabrica este aproape gata, la Sebeş. Cine credea că noi vom putea pătrunde într-o astfel de piaţă? Niciodată să nu credem că nu avem şanse adevărate. Avem, cu o condiţie, să avem oameni inteligenţi în jurul nostru, şi sănătoşi, fără îndoială“, a declarat Rus. Ministrul a ţinut să precizeze că „începând de la Constanţa, portul, Dunărea, porturile dunărene în sine, toate au un potenţial enorm faţă de ceea ce utilizăm în acest moment, iar în interiorul unei stretegii solide se pot naşte oportunităţi economice care pot aduce plus valoare României“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS