Acasă Bani & Afaceri Vâlcea, printre județele cu cele mai mari restanţe la rambursarea creditelor

Vâlcea, printre județele cu cele mai mari restanţe la rambursarea creditelor

Pentru aproape 22% dintre creditele contractate de locuitorii din Vâlcea se înregistrează restanţe
Pentru aproape 22% dintre creditele contractate de locuitorii din Vâlcea se înregistrează restanţe
Pentru aproape 22% dintre creditele contractate de locuitorii din Vâlcea se înregistrează restanţe

Un raport realizat de Banca Naţională a României (BNR) cu privire la situaţia creditelor restante la nivelul ţării relevă faptul că Vâlcea ocupă locul al treilea pe o listă a județelor cu cele mai mari restanţe la rambursarea împrumuturilor contractate de la bănci. Pentru aproape 22% dintre creditele contractate de locuitorii din Vâlcea se înregistrează restanţe, care au ajuns la 520 de milioane de lei la finale lunii august, în scădere cu 9% de la începutul anului. Potrivit jurnaliştilor de la Vocea Vâlcii, judeţul a fost afectat puternic în ultimul an de insolvenţa şi privatizarea eşuată a combinatului Oltchim, iar disponibilizările şi întârzierile plăţii salariilor pentru cei care încă mai lucrează în combinat s-au resimţit în bilanţurile băncilor.

Pe locul al doilea în acest clasament realizat de BNR se găsește judeţul Giurgiu, unde restanţele au ajuns la echivalentul a 214 de milioane de lei, după ce au crescut cu 44% în primele opt luni, ocupând o pondere de 24% în portofoliul de împrumuturi.

Judeţul Sălaj ocupă primul loc în topul restanţierilor, în funcţie de ponderea pe care o ocupă valoarea restanţelor în totalul creditelor contractate de populaţie şi firme. Mai exact, în Sălaj, pentru peste un sfert din soldul împrumuturilor (25,4%) se înregistrează întârzieri la plata ratelor.

Potrivit raportului BNR, sumele restante nu depăşesc 10% din totalul portofoliului de credite în judeţele Gorj, Dâmboviţa, Olt, Tulcea, Dolj, Mureş şi Vaslui.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version