11.6 C
Craiova
duminică, 15 decembrie, 2019
Acasă Bani & Afaceri 38 de firme din domeniul alcoolului, controlate de inspectorii antifraudă

38 de firme din domeniul alcoolului, controlate de inspectorii antifraudă

-

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a declanşat astăzi la nivel naţional o acţiune de control în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului de evaziune şi fraudă fiscală din domeniul producţiei, depozitării şi comercializării de alcool şi băuturi alcoolice. În prezent, în 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti se derulează simultan verificări antifraudă care vizează 63 sedii şi puncte de lucru ale unui număr de 38 firme cu risc fiscal ridicat, care au fost selectate în baza analizelor specifice realizate de către DGAF.
Acţiunea de control este realizată de 160 inspectori antifraudă fiscală, care beneficiază de sprijinul a 24 inspectori vamali şi a 20 echipaje ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Inspectorii antifraudă fiscală verifică atât instalaţiile de producţie, măsurare şi prelucrare a alcoolului, cât şi modalitatea întocmirii documentelor de provenienţă şi corectitudinea înregistrărilor în evidenţele contabile.
Acţiunea de control este parte a unui plan amplu de operaţiuni al DGAF, care vizează identificarea şi instrumentarea fraudelor fiscale şi vamale din domeniul produselor accizabile, decurgând din strategia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind combaterea fermă a evaziunii fiscale.

ȘTIRI VIDEO GdS