22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞomaj pentru liceenii care nu au luat bacalaureatul

Şomaj pentru liceenii care nu au luat bacalaureatul

Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat pot beneficia, timp de 6 luni, de indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 de lei, lunar. Pentru a primi şomaj, aceştia trebuie să depună la AJOFM mai multe documente, în termen de 60 de zile de la absolvirea liceului. Şi absolvenţii unor forme de învăţământ superior, care care nu şi-au găsit un loc de muncă şi nu realizează venituri din alte surse, pot solicita indemnizaţie de şomaj.

500 de lei, primă de integrare pentru cei care se angajează în timpul şomajului

În cazul în care tinerii se angajează în perioada în care primesc indemnizaţia de şomaj, vor beneficia  de o primă de integrare de 500 de lei. În plus, la sfârşitul unui an de lucru, aceştia primesc şi diferenţa din indemnizaţia de şomaj ce li s-ar fi cuvenit dacă nu se angajau.

Pentru înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii vor depune la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Foţei de Muncă: actul de identitate, în original şi copie, adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale, actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS