6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFMI: Creşterea economiei globale se va accelera anul următor

FMI: Creşterea economiei globale se va accelera anul următor

Economia globală se va consolida, probabil, în a doua jumătate a acestui an şi se va accelera în 2015, însă ritmul ar putea fi mai lent decât se anticipează, a declarat directorul FMI, Christine Lagarde, potrivit B1TV.

Oficialul FMI a adăugat că se aşteaptă la o încetinire puternică în China. Noile prognoze economice ale FMI, care vor fi publicate în iulie, vor fi uşor diferite de estimările instituţiei din aprilie, a avertizat Lagarde.

„Activitatea la nivel global se accelerează, dar ritmul ar putea fi mai lent decât ne aşteptam, deoarece creşterea potenţială este mai slabă, iar investiţiile rămân limitate”, a spus director FMI.

Avansul PIB al Chinei se va situa în acest an la 7-7,5%, estimează Lagarde, potrivit AFP.

„În pofida răspunsurilor la criză, recuperarea rămâne modestă, complicată şi fragilă, iar măsurile de stimulare a cererii, chiar dacă sunt susţinute de băncile centrale, îşi vor găsi limitele. Trebuie să sporim eforturile de sprijinire a creşterii. Există oportunitatea de a relansa investiţiile într-un număr de ţări, fără a pune în pericol sustenabilitatea fianţelor publice”, a declarat oficialul FMI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS