22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGrupul CEZ în România are o nouă echipă de management

Grupul CEZ în România are o nouă echipă de management

Martin Zmelik preia conducerea afacerilor CEZ din România, începând de astăzi, înlocuindu-l pe Jan Veskrna după un mandat de 9 ani. La cârma operaţiunilor Grupului a fost numită Doina Vornicu, iar Ion Dobrescu va conduce CEZ Distribuţie.
După 9 ani la conducerea portofoliului CEZ în România, Jan Veskrna îşi încheie mandatul sau de Manager de Ţară şi Preşedinte al Directoratelor CEZ România şi CEZ Distribuţie, orientându-se către alte provocări profesionale şi predând ştafeta lui Martin Zmelik.

Martin Zmelik a venit în România în februarie 2010, pentru a ocupă poziţia de Director de Operaţiuni în cadrul Grupului CEZ în România. În timpul mandatului sau, au fost finalizate Parcul eolian CEZ din Dobrogea şi proiectul de retehnologizare a microhidrocentralelor de la nord de Reşiţa, rezultatele financiare ale Grupului CEZ în România au înregistrat valori record la nivel de Grup (2012), iar portofoliul existent a fost consolidat.

Doina Vornicu este recomandată de o carieră impresionantă, de peste 28 de ani în domeniul energetic, în care a condus activităţi diverse de la dezvoltare, investiţii, relaţii cu clienţii, marketing, audit, analiză şi control la mentenanţă, energie eoliană sau distribuţia energiei electrice, fiind şi primul Director de Investiţii în Electrica la doar 31 de ani.

Pentru poziţia de conducere a CEZ Distribuţie, a fost numit Ion Dobrescu. Dobrescu activează în domeniu încă din anul 1982, când şi-a început carieră că inginer în cadrul IRE Piteşti – SDFEE Olt. A avut o evoluţie remarcabilă de-a lungul timpului, ocupând poziţii precum: Director de Operaţiuni SDFEE Râmnicu Vâlcea (2002), Director Sucursala SFEE Râmnicu Vâlcea (2003 – 2006), Director Adjunct CEZ Distribuţie (2007), Director al Direcţiei de Exploatare şi Mentenanţă şi, respectiv Director al Direcţiei de Strategie şi Dezvoltare în cadrul CEZ Distribuţie.
Obiectivele noii echipe de management a Grupului rămân la fel de ambiţioase şi sunt orientate către excelenţă operaţională, consolidarea portofoliului existent şi monitorizarea atentă a evoluţiei pieţei din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS