17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord recheamă în service 1,4 milioane de automobile şi SUV-uri

Ford recheamă în service 1,4 milioane de automobile şi SUV-uri

Al doilea producător auto din SUA, Ford Motor, va rechema la service 1,4 milioane de vehicule pentru diverse defecţiuni, în America de Nord, transmite BBC, potrivit realitatea.net.
Aproximativ 1,1 milioane de SUV-uri vândute în America de Nord sunt rechemate la service din cauza unor probleme la servodirecţie. Alte 200.000 sedan-uri Taurus produse în perioada 2010-2014 ar putea fi predispuse să înregistreze probleme legate de coroziune.
Departamentul Transporturilor din SUA a anunţat că General Motors va plăti o amendă record de 35 milioane de dolari ca parte a investigaţiei Guvernului SUA privind modul în care a fost gestionată rechemarea la service a 2,6 milioane de autovehicule la nivel global, pentru mai multe defecţiuni care au provocat numeroase accidente, soldate cu 13 morţi.
Amenda de 35 milioane de dolari este cea mai mare plătită vreodată de un producător auto din SUA pentru întârzierile privind anunţarea rechemării la service. Anterior, Ford Motor şi Toyota au plătit 17,4 milioane de dolari, nivelul maxim permis la acel moment.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS