12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRemus Vulpescu: Hidroelectrica va reintra în insolvență

Remus Vulpescu: Hidroelectrica va reintra în insolvență

Hidrolectrica a reintrat în insolvenţă după ce mai mulţi traderi de energie au câştigat la Curtea de Apel Bucureşti recursurile formulate împotriva deciziei fostului administrator judiciar al companiei de a nu recunoaşte le recunoaşte creanţele. Informaţia vine de la Remus Vulpescu, fost membru al Consiliului de supraveghere al Hidroelectrica, potrivit digi24.

Decizia a fost luată ca răspuns la contestaţiile traderilor privind intrarea acestei companii în insolvenţă. Procedura în care s-a aflat Hidroelectrica a anulat, practic, contracte de peste un miliard de euro. Reintrarea în insolvenţă va repune pe tapet aceste contracte păguboase încheiate cu aşa-zişii „băieţi deştepţi”.
„Hidroelectrica s-a întros în insolvență ca urmare a unei pronunțări de către Curtea de Apel București a hotărârii de admitere a unor recursuri a căror pronunțare fusese amânată pentru astăzi. În principal, ele sunt cunoscute publicului ca „recursurile băieților deștepți”, a spus Remus Vulpescu.

„Hidroelectrica ieșise din insolvență, era liberă să implementeze un managment profesionist, să se dezvolte, să investească, să se listeze pe bursa de la București și de la Londra. Toate aceste progrese sunt acum suspendate și pot fi dărâmate de hotărârea Curții de Apel”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS