Acasă Bani & Afaceri România, prezenţă vizibilă la Târgul de Turism din Bruxelles

România, prezenţă vizibilă la Târgul de Turism din Bruxelles

România a avut un stand vizibil la Târgul de Turism „Salon des Vacances” de la Bruxelles, care pare să fi câştigat în imagine şi număr de vizitatori faţă de cel din 2013, informează Agerpres.ro. Cel mai mare târg de turism din Belgia se derulează la Bruxelles, în perioada 6-10 februarie, în patru spaţii expoziţionale de la Brussels Expo, unde cei circa 100.000 de vizitatori care iau parte de obicei la eveniment au putut vizita numai puţin de 700 de standuri din 65 de ţări.

România a avut un stand la care şi-au putut prezenta oferta 11 tour-operatori atât din România, cât şi din Belgia, precum şi reprezentanţi ai hotelurilor sau ai companiilor aeriene. Ieri a avut loc o conferinţă de prezentare a potenţialului turistic al României, la care au participat ambasadorul României în Belgia, Ştefan Tinca, reprezentantul Oficiului Român de Turism de la Paris, Mihaela Miheţ, reprezentanţi ai tour-operatorilor, ai asociaţiilor de turism şi ai ONG-urilor partenere din Flandra şi Valonia, precum şi alte câteva zeci de persoane.

Ambasadorul României în Belgia, care a prezentat în cadrul conferinţei câteva elemente legate de strategia de dezvoltare a turismului românesc, a apreciat că nu a întâlnit vreun belgian care să se fi întors nemulţumit din ţara noastră, astfel încât să nu mai vrea să revină în România. „Mai sunt şi excepţii, dar sunt foarte rare şi în general sentimentul celor care se duc este unul foarte bun. Şi, într-adevăr, este o ocazie bună pentru orice strategie de promovare a turismului pe piaţa locală”, a subliniat Ştefan Tinca.

Oficialul român şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că la standul românesc de la târgul de turism a existat animaţie şi chiar aglomeraţie, interesul pentru materialele promoţionale fiind ridicat. ‘Dorim să-i felicităm pe cei de la Agenţia Naţională de Turism şi, fără îndoială, ne vom pregăti şi mai mult pentru 2015″, a completat ambasadorul.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version