Acasă Bani & Afaceri Profitul reinvestit nu se va mai impozita de la 1 iulie 2014

Profitul reinvestit nu se va mai impozita de la 1 iulie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat în această seară că profitul reinvestit nu va mai fi impozitat, măsură urmând să genereze o creştere a veniturilor la bugetul de stat ca urmare a majorării încasărilor din taxa pe valoarea adăugată (TVA), informează evz.ro. „La scutirea de impozit a profitului reinvestit pierdem 16% dar câştigăm 24% TVA pentru mijloacele care se cumpără”, a declarat Victor Ponta. Guvernul va întocmi metodologia de implementare, până la următoare vizită a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, programată să aibă loc în luna aprilie a acestui an.

Victor Ponta nu a precizat dacă tot de la 1 iulie 2014 vor fi reduse şi contribuţiile la asigurările sociale, în condiţiile în care ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu a declarat recent că cele două măsuri vor fi introduse simultan.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version