11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCare sunt cele mai sigure investiții în 2014

Care sunt cele mai sigure investiții în 2014

În opinia economiștilor, preţul metalelor rare va înregistra o uşoară creştere în 2014, astfel că investițiile în metale prețioase vor rămâne cele mai sigure și profitabile pe termen lung.

Chiar dacă prețul unciei (unitate de măsură veche pentru greutăți – folosită și astăzi în Anglia, a cărei valoare a variat între circa 28 și 35 de grame) a scăzut în ultimii ani, economiștii recomandă ca atât marii investitori, statele, cât și persoanele fizice să investească în aur sau în alte metale rare, potrivit realitatea.net. Motivul ar fi că în cazul acestor investiții, fluctuațiile pe termen scurt nu trebuie luate în considerare, întrucât pe termen lung câștigul este garantat.

„Investiția în metalele prețioase este pe termen lung, zece ani. De unde vine această predicție optimistă? Pentu că, politica monetară dusă de principalele țări ale lumii este una expansionistă, ceea ce face ca monedei să îi scadă valoarea, iar metalele prețioase să își crească valoarea“, a explicat pentru realitatea.net Bogdan Glăvan, profesor doctor în economie. Acesta a mai precizat că, la ora actuală, cea mai mare cerere de metale prețioase, mai ales aur, este înregistrată de China și India.

Producătorii de aur cred că preţul metalelor rare va înregistra o uşoară creştere. Companiile miniere speră că vor putea profita de apetitul crescut al Chinei pentru resurse naturale, dar și de redresarea graduală a economiei Statelor Unite, care ar trebui să ducă la creşterea cererii de materii prime.

În ciuda faptului că anul 2013 a fost foarte dificil pentru companiile miniere, jucătorii din domeniu sunt optimişti că sectorul îşi va reveni, explică șeful departamentului de audit al PwC România, John Webster, citat de realitatea.net. Conform unui sondaj al PwC, jumătate din companiile miniere consultate se aşteaptă la creşterea preţului aurului în următoarele 12 luni, chiar dacă acesta s-a prăbuşit de la nivelul record de 1.900 de dolari pe uncie atins în 2011, la circa 1.200 de dolari anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS