11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTranselectrica a închis oferta publică de vânzare de obligaţiuni

Transelectrica a închis oferta publică de vânzare de obligaţiuni

Transelectrica, operatorul de transport şi sistem al energiei electrice din România, a anunţat pe 17 decembrie 2013 închiderea anticipată a ofertei publice inaugurale de vânzare de obligaţiuni corporative, intermediată de Banca Comercială Română şi suprasubscrisă  de investitorii calificaţi locali şi internaţionali, se arată într-un comunicat transmis astăzi de BCR. Obligaţiunile vor fi admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Emisiunea curentă Transelectrica este prima ofertă de obligaţiuni lansată de o companie cu capital majoritar de stat din România. Această emisiune face parte dintr-un program de împrumuturi obligatare în valoare de 900 de milioane de lei pe care compania l-a aprobat în luna septembrie 2013 destinat optimizării capitalului şi finanţării investiţiilor pe termen mediu şi lung.

Prin intermediul ofertei derulate în perioada 11 – 17 decembrie a.c. Transelectrica a vândut obligaţiuni în sumă totală de 200 milioane de lei investitorilor calificaţi. Fondurile de investiţii, băncile, investitorii străini şi fondurile de pensii au contabilizat 90% din interes, în timp ce restul a fost marcat în contul companiilor de asigurări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS