11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComisiile parlamentare au avizat bugetul Ministerului Agriculturii

Comisiile parlamentare au avizat bugetul Ministerului Agriculturii

Comisiile de buget-finanţe au avizat, vineri, bugetul Ministerului Agriculturii, în sumă de 19 miliarde de lei, parlamentarii neacceaptând niciun amendament de suplimentare, iar ministrul Daniel Constantin arătând că este un buget foarte bun pentru 2014 şi acoperă acţiunile din programul de guvernare, conform Mediafax.

Constantin a arătat, la dezbateri, că este bucuros că bugetul Agriculturii pe 2014 este în creştere cu 7% faţă de acest an şi răspunde nevoilor, menţionând că sunt acţiuni noi incluse în buget, cum AR if plata pe suprafaţă, subvenţiile obişnuite pe animale, ajutorul de minimis, sistemul de irigaţii.

„Cred că răspundem încet-încet nevoilor şi promisiunilor făcute în campanie”, a afirmat Constantin.

El a mai spus că nu sunt prevăzute cheltuieli suplimentare cu bunuri şi servicii şi de capital, în acest domeniu ministerul funcţionând pe linia de avarie, Dar înţelege constrângerile bugetare. Parlamentarii din comisii au respins amendamentele depuse, respingând şi propunerea Comisiei de agricultură de suplimentare cu 26 milioane de lei a bugetului pentru despăgubirea fermierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS