3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMâine are loc premierea celor mai bune companii doljene

Mâine are loc premierea celor mai bune companii doljene

Firmele doljene care au reuşit să sfideze recesiunea şi care au avut performanţe economico-financiare notabile în anul 2012 vor fi premiate în cadrul Galei „Topul Firmelor“.

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj organizează mâine, la Hanul Andriţei, cea de-a XX-a ediţie a „Topului Firmelor“, eveniment ce va premia cei mai importanţi operatori economici din judeţ, care au avut cele mai bune afaceri în exerciţiul financiar 2012. Pentru comunitatea de afaceri din Dolj, „Topul Firmelor“ din Dolj este o manifestare importantă, deoarece evidenţiază companiile care au excelat în afaceri într-o perioadă de recesiune economică. „Suntem mândri de aceste companii, care sprijină atât bugetul local, cât şi familiile a zeci de mii de angajaţi“, a declarat Cristian Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.
În Topul din acest an sunt prezente 740 de companii, selecţionate din aproximativ 17.000 de societăţi, care au depus bilanţul la Finanţe, pentru anul 2012. Doar 1.400 de firme au întrunit criteriile de eligibilitate şi s-au calificat pe unul din cele zece locuri ale clasamentului, informează CCI Dolj. Printre criteriile utilizate de CCI Dolj la elaborarea topului judeţean al firmelor se numără: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat.
În acest an, se clasează pe primul loc 304 entităţi economice din Dolj. Clasificarea s-a realizat repartizându-se companiile cu rezultate bune pe şase domenii de activitate: industrie; servicii; comerţ şi turism; cercetare şi dezvoltare; construcţii şi agricultură.
La eveniment sunt aşteptaţi circa 400 de invitaţi, atât din domeniul de business (laureaţii din top), cât şi din rândul oficialilor de rang înalt. Cu ocazia festivităţii, CCI Dolj va lansa Catalogul Topul Firmelor, care va servi ca instrument de referinţă celor care caută să identifice oportunităţi şi contacte de afaceri din judeţul Dolj.
De asemenea, în cadrul evenimentului ce marchează premierea celor mai performante afaceri va fi lansat şi numărul 5 al revistei Oltenia Business, publicaţie editată de Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS