5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPopeci angajează oameni din Balş

Popeci angajează oameni din Balş

Pentru că nu găseşte în Craiova specialiştii de care are nevoie, omul de afaceri craiovean doreşte să introducă o cursă specială Craiova-Balş, pentru a transporta angajaţii dintr-un judeţ în altul.

Popeci Utilaj Greu vrea să angajeze 200 de persoane anul acesta şi la începutul anului viitor, după cum ne declara şi zilele trecute deţinătorul companiei, Constantin Popeci. Dar angajarea unor specialişti de pe piaţa muncii din Craiova nu este un lucru aşa uşor.
„Am început angajările şi de la sfârşitul lunii octombrie şi până acum am angajat 12 persoane, urmând ca până la finele anului să angajăm în jur de 100, iar până în primăvara anului următor să ajungem la 200 de angajaţi noi. Avem acest program de angajări în tranşe, nu că nu am avea nevoie de pe acum de oameni, dar nu găsim specialişti de care avem nevoie aşa de repede cum ne-am dori. Vrem să punem o cursă specială Craiova-Balş, pentru că angajăm oameni de la Întreprinderea de Osii şi Boghiuri din Balş. În ultima perioadă am avut nevoie de mai mulţi muncitori şi am adus tocmai de la Rovinari“, a declarat ieri Constantin Popeci. El a spus că vrea să angajeze din personalul disponibilizat de alte firme de pe platforma industrială a Craiovei, cum ar fi Electroputere, MAT şi altele.
„Am început să luăm de la Electroputere, dar vin mai timid oamenii. Probabil nu şi-au terminat treburile acolo sau cine ştie ce se întâmplă. Şi de la MAT discutăm să preluăm din personal şi de la alte firme care disponibilizează, dar merge destul de greu“, a mai spus omul de afaceri.
Cel mai probabil, muncitorii care sunt disponibilizaţi de la alte firme din industrie şi nu au vârsta pensionării preferă să stea în şomaj decât să meargă la muncă. Aşa s-ar explica, într-un fel, lipsa lor de interes pentru posturile de la Popeci Utilaj Greu.

Potenţialii angajaţi sunt testaţi în prealabil

Firma lui Popeci caută sudori, lăcătuşi, prelucrători prin aşchiere care să fie dispuşi să lucreze pe maşini cu comandă numerică, dar şi câţiva ingineri. Cei interesaţi vor da un test înainte de angajare. Popeci a explicat că sudorii trebuie să dea o probă înainte, iar lăcătuşii trebuie să ştie să se descurce după un desen tehnic. Întrebat cum vor fi plătiţi „recruţii“ pe care îi angajează în perioada următoare, Constantin Popeci a evitat să spună exact ce sumă anume le dă noilor angajaţi, dar a declarat că „ei vor primi salarii mai mari decât la alte firme, plus bonuri de masă, plus programele de concedii de odihnă pe care oferim şi celorlalţi angajaţi ai noştri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS