15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoi fonduri pentru plata beneficiarilor POS CCE şi POS DRU

Noi fonduri pentru plata beneficiarilor POS CCE şi POS DRU

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 30 octombrie, un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru asigurarea resurselor necesare pentru plata beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) şi ai Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).
“Guvernul României a alocat fonduri în valoare de 650 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor POS CCE şi POS DRU. Astfel, suma asigurată din resurse interne pentru plata beneficiarilor ajunge la 7,6 miliarde de lei, nivel care demonstrează angajamentul de a susţine implementarea proiectelor şi accelerarea absorbţiei fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor POS CCE a fost alocată o sumă de 400 de milioane de lei. În acelaşi timp, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii POS DRU au fost alocate fonduri în valoare de 250 milioane de lei.
Reamintim că, la începutul lunii octombrie, datorită măsurilor implementate de autorităţile române, Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor către România pentru ultimul program care mai era pre-suspendat: POS CCE. Anterior, în prima parte a acestui an, Comisia a reluat plăţile pentru alte trei programe: POS DRU, Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Sectorial Transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS